Посольство США в Україні закликає до справедливості у розслідуванні нападів на журналістів

Джерело:

https://www.radiosvoboda.org/a/den-zhurnalistiv/30590561.html


Безкарність в Україні: напади на журналістів та активістів залишаються без відповіді

У Всесвітній день свободи преси Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін привітала українських журналістів і закликала владу до справедливого розслідування нападів на журналістів та активістів.

Відео з її зверненням посольство розмістило на своїй твіттер-сторінці.

U.S. Embassy Kyiv

@USEmbassyKyiv
On World Press Freedom Day, CDA Kvien thanks Ukrainian journalists working hard to inform and empower the public with accurate information, which is especially critical during the COVID-19 pandemic. #JournalismUnfiltered

Відео з її зверненням посольство розмістило на своїй твіттер-сторінці.

«Журналісти часто піддаються надзвичайному ризику заради того, щоб розповісти громадськості правдиву інформацію, –зазначила Тимчасова повірена у справах США в Україні. – Свобода преси та безпека журналістів повинні бути жорстко захищені».

Крістіна Квін подякувала українським журналістам за прозорість та об’єктивність, а також згадала тих, хто віддав своє життя, виконуючи свої обов’язки.

«Наші думки також з родинами українських журналістів та активістів, які віддали своє життя у пошуках правди. Таких як Георгій Ґонґадзе, Павло Шеремет, Катерина Гандзюк та інші», – заявила представниця посольства США в Україні.

«Ми продовжуємо підтримувати народ України і закликаємо до справедливості у незавершених розслідуваннях нападів на журналістів та активістів».

За її словами, робота журналістів зменшує вплив зловмисників, зокрема і з Росії, «які намагаються маніпулювати громадською думкою, поширюючи дезінформацію, страх та невпевненість».

Минулого тижня американське посольство в Україні на твітер-сторінці привітало той факт, що українська поліція розслідує факти неналежного поводження з журналістами під час протестів 29 квітня.

U.S. Embassy Kyiv

@USEmbassyKyiv
We are glad to see reports that the National Police have opened an internal investigation into the treatment of a Ukrainian journalist at a protest today. Independent media reporting plays a critical role in Ukrainian democracy.

«Ми раді бачити повідомлення про те, що Національна поліція відкрила внутрішнє розслідування щодо поводження з українським журналістом під час протесту сьогодні. Репортажі незалежних медіа відіграють надважливу роль в українській демократії», – йдеться у повідомленні посольства.

(Передрук із «Голосу Америки»)

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий