“Квіти – це залишки раю на землі”, як каже мисткиня Тетяна Купцова

Здавалося б яка така сверхважлива тема («темье», як висловлюється художниця): малювання квітів. А коли на відкритті виставки робіт Тетяни Купцової, мисткиню запросили до слова, в першу чергу вона заговорила про свободу і нагадала вже всім відомі слова: там закінчується свобода, де починається свобода іншого. І хто може знати, чому він/вона повелися саме таким чином, а не інакше – решті важко судити. Або іноді кажуть: тут треба було зробити так чи так – а хто вирішує?

У Тетяни Купцової багато учнів, які були присутні на заході, як і колеги, друзі, поціновувачі образотворчого мистецтва. Серед колег виступила відома художниця Серафіма Сінкевич, вона звернула увагу на те, що якщо у неї самої, як у художниці. більш християнське сприйняття світу, то Тетяні Купцовій світ розкривається ширшим поглядом.

Сама авторка виставки ставиться до своєї творчості дуже серйозно, вона каже: ось де справжня свобода, творчість – коли ти один на один із пензлем в руці і ти вільний творити, тут художник може зробити навіть справжні відкриття і по композиції, і інших компонентах образотворчого мистецтва. Гадаю, це може бути до снаги лише справжнім фахівцям і експертам цієї справи.

Ну що з того, якщо ти під чийсь заказ заробиш хай і непогані гроші, зате ти можеш втратити самого себе – і тоді не буде ні-чо-го – продовжує мисткиня.
Тож не питайте у художника: чому тут листя червоне, чи море зелене (для прикладу) – так бачить художник – і цим все сказано…

Більше фото див. у фотогалереї

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий