Лекція-інсталяція в стилі сучасного АРТ


«Утонувши» у кріслі-мішку, на фоні старих стін і підвальної криші
Андрій Сігунцов, який тільки-но став новим куратором Музею сучасного мистецтва Одеси, прочитав лекцію про сучасне мистецтво, при цьому, наскільки дозволяв час, розповів про історію розвитку мистецтва. Ця зустріч відбулася за запрошенням співтовариства творчої платформи MyArt в суботу 22 серпня у ДОФі (Дом офіцерів флоту) в м.Миколаєві.

На почаитку своєї лекціїї Андрій Сігунцов одразу зауважив, що мистецтво – це не естетика, а, мабуть, навіть, навпаки, головне – це завжди якийсь прорив, якесь провалля – ось так він розуміє мистецтво.

Слухачі лекції довго не відпускали Андрія, задавали питання, серед яких було й таке: як куратори відбирають роботи на виставки, адже серед сучасного мистецтва бувають і такі, про які хочеться сказати: «что за фігня, я тоже так смогу». На що новий куратора одеського музею відповів, що знатоки сучасного мистецьва розвивають у себе смак, відвідають багато виставок, музеї аби розвинути у себе чуття. А те, що він хоче бути знатоком мистецтва, він зрозумів ще навчаючись в морському ліцеї в Миколаєві, адже відчув, що спеціальність, на яку він вчився – не його заняття.


На питання про тенденції сучасного мистецтва, які нові напрямки можна в подальшому розвивати Андрій Сігунцов, на жаль, відповів, що поки все нове вже придумане і поки чекатимемо на новий «прорив».

Але ж в сучасному світі де потроху, а де й стрімко розвиваються технології на стику дисциплін: так діджітал технології разом з мистецтвом породжують так звану доповнену реальність, і конкурси робіт доповненої реальності вже оголошуються в ЄС, а доступні ці конкрси і українським митцям.

До речі, на лекцію Сігунцова про сучасне мистецтво не зміг потрапити Президент країни, що відвідав Миколаїв і ДОФ зокрема, напередодні.

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий