Зустріч з відомим Миколаївським екологом О. Деркачем

Організували Центральна міська бібліотека ім. М.Л. Кропивницького, бібліотека-філіал №2 ЦБС для дорослих м. Миколаєва і яка відбулася днями.

Ювіляра, його внесок в справу захисту довкілля згадували його колеги, фахівці в біологічній, екологічній сферах, представники екологічної громадськості міста і області.

Не вистачило б часу однієї такої зустрічі аби Олег Деркач, екологи Миколаївщини могли
хоча б доторкнутися до питань в цій сфері, адже стільки справ і планів необхідно ще зробити і втілити.

Сам О. Деркач знову згадав проблему знищення цілих здорових дерев у Миколаєві задля використання їх в якості палива, що є абсурдом як з точки зору екології, так і просто здорового глузду.
Ще йому болить доля Тилігульського лиману, яким варто опікуватися і перетворити на гідну рекркаційну зону. Про це ж казала і Тетяна Чичкалюк, що очолює сферу туризму на Миколаївщині.

О. Деркач зазначив, що екологі з усього світу готові приїжджати в наші краї для дослідження птахів – але виникає питання як підступитися до такої важливої і «громіздкої» справи? Не секрет, що більш розвинуті країни, ЄС, які вже більше приділяють уваги флорі і фауні планети, готові надати допомогу Україні у вигляді грантів; але ж і сама Україна, Миколаївська область, зокрема, могла би проявляти більше цікавості до можливостей, які відкриваються.

Наостанок, Олег Деркач висловив великий розпач і прикрість стосовно байдужості і часто злочинної недбалості по відношенню до екологічного захисту довкілля з боку безвідповідальних діячів, які наживаються на природі і не турбуються про її захист. Ось як він про це каже: «Коли вони вже зупиняться?».

This entry was posted in Екологія, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий