Робота з дому: 46% журналісток і 22% журналістів відчули збільшення навантаження

Зараз експерти прогнозують 3-ю хвилю пандемії, тому ця публікація не здається занадто застарілою, ба, навпаки, стає, навіть актуальною.

Джерело: https://povaha.org.ua/viddalena-robota-46-zhurnalistok-i-22-zhurnalistiv-vidchuly-zbilshennya-navantazhennya/

Під час карантину 46% жінок-журналісток відчули збільшення навантаження внаслідок роботи з дому. Тоді як серед чоловіків-журналістів зростання рівня зайнятості відзначили тільки 22%.

Про це свідчать дані анонімного опитування Інституту масової інформації серед медійників та медійниць.

Згідно з даними опитування, основним навантаженням для журналісток стало зростання хатньої роботи (18,5% опитаних медійниць) та потреба більше готувати для родини (17%). Серед чоловіків про збільшення аналогічних навантажень згадали 16% та 11,5% відповідно.

Водночас 46% чоловіків-журналістів зауважили, що в умовах віддаленої роботи їм важко спланувати свій день та дотримуватися розпорядку. Серед жінок-журналісток про цю проблему згадали 40%.

Також опитані чоловіки-журналісти частіше відзначали напруження і тривожність у стосунках з партнеркою/-ом (10% опитаних журналістів). Серед жінок-журналісток із цим зіштовхнулися 2,5% опитаних медійниць.

Зазначається, що загалом опитали 200 журналістів. Більшість з них працюють в онлайн-медіа (77%). Серед респондентів 40% – журналісти з міста Києва, решта — журналісти з усіх інших регіонів України. Дослідження проводили протягом 19–24 березня 2020 року.

Нагадаємо, раніше Повага писала про піклувальну працю. Вона найчастіше лягає на плечі жінок. Можна припустити, що саме через це серед опитаних жінок-журналісток більший відсоток тих, хто під час роботи вдома відчув зростання рівня навантаження.

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий