Більше 800 миколаївських школярів і студентів взяли участь в освітньому проекті «П’ять кроків до здоров’я нації»

 Миколаївська громадська платформа

Пройшов заключний етап проекту «П’ять кроків до здоров’я нації», підтриманий грантовою програмою Президента України для обдарованої молоді. Проект спрямовани
Показать полностью..Більше 800 миколаївських школярів і студентів взяли участь
в освітньому проекті «П’ять кроків до здоров’я нації»Пройшов заключний етап проекту «П’ять кроків до здоров’я нації», підтриманий грантовою програмою Президента України для обдарованої молоді. Проект спрямований на реалізацію права молодого покоління на здоров’я шляхом формування навичок відповідальної поведінки.
Протягом п’яти місяців волонтери проекту проводили заняття для учнівської молоді в школах, оздоровчих таборах, профтехучилищах і вузах Миколаєва. Освітній курс програми включав в себе 5 тренінгів, які спрямовані на профілактику інфекцій, що передається статевим шляхом (ІПСШ) та ВІЛ/СНІД, розвиток почуття відповідального батьківства, формування негативного ставлення до паління, алкоголізму та наркотиків, підвищення самооцінки і лідерських якостей.
Всього в рамках проекту вдалося провести 135 тренінгів, у яких взяли участь 820 школярів та студентів із 27 навчальних закладів Миколаєва та області.
Програма реалізовувалася в декілька етапів. У літній період були організовані тренінги для підлітків в оздоровчих таборах. Перша чверть цього навчального року була спрямована на роботу зі школярами з 12 миколаївських загальноосвітніх шкіл. Робота зі студентською молоддю велася в двох напрямках – заняття з учнями середніх професійних установ та студентами вищих навчальних закладів. У проект вдалося залучити 8 миколаївських ліцеїв, коледжів, училищ і 4 вузи м. Миколаєва.
Також в рамках проекту було проведено дослідження, яке дозволило дослідити рівень інформованості учасників щодо проблеми відповідальності за своє здоров’я і відкоригувати авторську програму «П’ять кроків до здоров’я нації» з урахуванням виявлених прогалин у знаннях учасників.
- Незважаючи на насичену програму і стислі терміни, ми досягли тих цілей, які ставили на початку проекту, – коментує керівник проекту, менеджер Центру соціальних програм РУСАЛу Тетяна Коломієць. – Ми сподіваємося, що в результаті просвітницько-освітньої роботи серед молоді Миколаєва та області знизиться рівень захворюваності на ВІЛ та ІПСШ, кількість незапланованої вагітності та абортів, зменшиться число табако-, алко- та наркозалежних.
Для продовження популяризації здорового способу життя серед миколаївської молоді на основі програми «П’ять кроків до здоров’я нації» планується видати методичний посібник і поширити його серед психологів, соціальних педагогів, лідерів шкільного та студентського самоврядування.
This entry was posted in Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий