Якщо вірити, чудо відбувається

З 9 листопада на підприємствах компанії РУСАЛ проходив Новорічний Благодійний марафон. Не оминув він стороною і Миколаїв.
В ході марафону на підприємствах РУСАЛу в Україні було сформовано 6 команд-учасниць для надання благодійної допомоги некомерційним організаціям, дитячим освітнім та дошкільним установам. Загальна чисельність учасників марафону склала 319 осіб. Вони провели 37 благодійних заходів.
Команди організували спортивно-розважальні заходи для 60 сільських дітей, показали 4 лялькових спектаклів для 123 маленьких глядачів з інтернатів. Наймасовіша акція з прибирання території пройшла в зоопарку, де добровольці зібрали 4 машини опалого листя. Крім цього, команди – учасниці марафону надали безкоштовні перукарські послуги для 30 юних постояльців Радсадівського соціального реабілітаційного центру, провели майстер-класи з бісероплетіння, стрічкоплетення і декупажу для соціально-незахищених груп населення.
Руками миколаївських волонтерів зібрано і передано 32 малозабезпеченим сім’ям 16 пар взуття, 115 одиниць одягу для хлопчиків і 97 – для дівчаток, а також 41 книга і 56 іграшок.
Паралельно з марафоном в компанії пройшла благодійна акція «Дід Мороз з РУСАЛу», в рамках якої співробітники підприємств проммайданчика МГЗ виконали 45 новорічних побажань дітей-інвалідів, дітей із малозабезпечених та багатодітних сімей.
Фінальним заходом акції став «Новорічний вогник», на якому було оголошено переможців марафону. Всі 6 команд отримали грошові сертифікати на загальну суму 18 тис. грн. Тепер команди почали передавати ці кошти на благодійні цілі обраним ними державним і муніципальним установам освіти, культури і спорту, громадським організаціям, а також на адресну допомогу нужденним людям.
Юрій Овчинніков, генеральний директор МГЗ:
- Другий рік поспіль під час новорічної акції переконуюся, що благодійність потрібна не тільки тим, хто отримує, але і тим, хто віддає. Благодійність для багатьох – це не обов’язок, а покликання душі і веління серця. Це – щирий, непідробний душевний порив колег. Прочитавши на порталі листи дітлахів, вони за свої кошти купували подарунки. І, коли на святі вручали їх, на обличчях хлопчиків і дівчат ми бачили розчулення і щастя. Мені пригадуються слова французького філософа Жана де Лабрюйєра: «Щедрість полягає не стільки в тому, щоб давати багато, скільки в тому, щоб давати своєчасно». Ми поселили в серцях дітвори віру і надію в те, що в світі є доброта і щедрі люди. Дякуємо кожному за відкритість, розуміння і підтримку. Разом нам багато чого вдалося, і в майбутньому спільно ми зможемо зробити ще більше.
Організатори марафону в Миколаєві дякують трудовим колективам партнерам, які внесли вагомий внесок у здійсненні добрих справ: швейній фабриці «Текстиль-2000» (директор Лариса Євдокимова), салону-магазину Hand-Made «Чудесіна» (директор Світлана Овчар), навчальному центру «Арт -лідер» (директор Інеса Димчішіна-Миколаєва), таксі «Астра» (директор Геннадій Міллер), ТОВ «Металург Півдня» (директор Анатолій Сивуха), ТРК «Сатурн» (директор Андрій Недо), службі у справах дітей Корабельного району (начальник Олена Мамонтова), Миколаївському державному театру ляльок (директор Вікторія Терещенко).
Марафон реалізований в рамках Програми з розвитку корпоративного волонтерства, адміністрування якої здійснює Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні».

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий