Визначені переможці конкурсу на кращий бізнес-план для створення чи розвитку соціального бізнесу в Миколаєві


Підбито підсумки конкурсу на кращий бізнес-план для створення чи розвитку соціального бізнесу. Експертна рада конкурсу рекомендувала до розгляду кредитній комісії «Ерсте Банку» два бізнес-плани, автори яких на реалізацію своїх ідей зможуть отримати від компанії РУСАЛ безвідсотковий пільговий кредит.
На конкурс було подано 11 проектів від представників недержавних та комерційних організацій і підприємств, малого та середнього бізнесу. Серед них більше половини – заявки від випускників освітньої програми соціальних підприємців, яка відбулася цього літа.
Ідея одного з проектів-переможців належить підприємцеві Миколі Данцеву і передбачає відкриття в Миколаєві бутіка бельгійського шоколаду «Pan Shokolatier». Там буде продаватися натуральний шоколад ручної роботи. Соціальна місія бізнесу – спрямування частини прибутку на реабілітацію дітей-інвалідів, а також створення робочих місць для їх батьків.
Другий проект спрямований на популяризацію спорту і передбачає створення в місті спортивно-екстремального центру «АДРЕНАЛІН». Його соціальна місія – безкоштовне надання послуг соціально незахищеним категоріям населення (діти-сироти, діти з малозабезпечених сімей та ін.)

Як стверджує в.о. директора ЦСП РУСАЛу Ганна Долуда, після проходження банківської експертизи та схвалення кредитного комітету проекти зможуть отримати пільгове кредитне фінансування від 6 до 24 місяців на суму до 200 тис. грн.
Начальник управління економіки та інвестицій міськвиконкому Тетяна Шуліченко підкреслила важливість, актуальність і затребуваність подібних ініціатив, які створюють додаткові можливості для розвитку малого та середнього бізнесу і є серйозною платформою для створення робочих місць.

Конкурс проводиться в рамках довгострокового проекту «Сприяння розвитку соціального підприємництва», який реалізується Центром соціальних програм РУСАЛу у партнерстві з Миколаївською мерією та Регіональною торгово-промисловою палатою Миколаївської області, за участю Національного консорціуму в складі Британської ради в Україні, Фонду Східна Європа, PricewaterhouseCoopers в Україні, Ерсте Банку і Міжнародного фонду «Відродження»

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий