Учасники дитячо-юнацького клубу зустріли весну уроком з екології


У перший день весни в Центрі соціальних програм для 20 учасників дитячо-юнацького клубу пройшло заняття на тему «Життя в стилі еко».
Мета заходу – виховати у дітей та підлітків дбайливе ставлення до навколишнього середовища, розвинути вміння оцінювати екологічний стан навколо себе, навчити застосовувати теоретичні знання при вирішенні практичних екологічних завдань.
В якості тренера виступила громадська активістка, член молодіжної організації «Фундація регіональних ініціатив», а також регіональний координатор всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою» Катерина Деменнікова.

- Вплив людини на навколишнє середовище прийняв загрозливі масштаби, – коментує Катерина. – Щоб у корені поліпшити положення, знадобляться цілеспрямовані і продумані дії з боку кожної людини. І найголовніше – це формування екологічної культури у підростаючого покоління, адже за ними – наше майбутнє і майбутнє нашої планети.
Під час заняття за допомогою ігор та конкурсів діти не тільки перевірили свій рівень знань з екології, але і змогли поділитися власними спостереженнями і думками про те, як можна поліпшити навколишнє середовище, що потрібно робити, щоб місто стало чистішим. Особливо учасникам сподобався конкурс малюнків на екологічну тематику. Дискусія на тему: «Якою б ви хотіли бачити свою планету?» викликала велику активність дітей.

- Я хочу, щоб наша планета була зеленою, квітучою, красивою. Щоб всі люди жили в мирі і злагоді, дбали про навколишнє середовище та не смітили. А ще я мрію про те, щоб усіх звірів випустили з кліток і ніхто на них не полював, – каже учасник тренінгу Іван Пислару (7 років).
В кінці заняття діти залишили побажання нашій планеті, серед яких найпоширенішими були: «Залишайся квітучої», «Будь чистої», «Будь зеленої» і т.д.
Дитячо-юнацький клуб функціонує в рамках пілотної дитячої програми, реалізованої Центром соціальних програм компанії РУСАЛ в Україні.

This entry was posted in Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий