На конкурс «Територія РУСАЛу-2013» подано 101 заявка


ОК РУСАЛ оголошує про завершення прийому заявок на участь у соціальній програмі «Територія РУСАЛу». У 2013 році на конкурс в 10-ти регіонах присутності компанії надійшов 541 проект, із яких 122 направлено на розвиток соціальної інфраструктури і 419 – на підтримку суспільно корисних громадських ініціатив.
У Миколаєві в цьому році на конкурс подано 101 заявка від представників громадських, благодійних та молодіжних організацій, працівників бібліотечної системи і освітніх установ, діячів культури та мистецтв, представників художніх, музичних та спортивних шкіл, які розробили проекти, спрямовані на вирішення соціально значимих проблем г . Миколаєва та Жовтневого району.
Серед загальної кількості заявок 15 проектів представлено на конкурс з підвищення якості соціальної інфраструктури. Ці учасники претендують на грант до 500 тис. грн., при цьому обов’язковою умовою є часткове співфінансування не менше 50% від запитуваної суми.
- На конкурс малих грантів подано 86 заявок в чотирьох номінаціях, – коментує керівник програми «Територія РУСАЛу-2013» Тетяна Коломієць. – На перемогу в номінації «Технології майбутнього» претендують 10 проектів, вивчати і розвивати етнокультурні цінності рідного краю готові 24 учасника конкурсу, на підтримку та формування здорового способу життя направлено 24 проекти. Рекордна кількість заявок – 28 проектних пропозицій – подано в номінації «Є ідея».
В рамках кожного малого гранту буде профінансовано до 30 тис. гривень.
Загальний грантовий фонд програми «Територія РУСАЛу» в 2013 році становить понад 800 тис. грн.
Усі подані проекти будуть спрямовані експертній раді.
- Члени експертної ради – це люди, які є експертами в області благодійної та соціальної сфери, а також представники державних структур, громадських організацій, співробітники компанії РУСАЛ, – коментує в.о. директора ЦСП компанії РУСАЛ в Україні Ганна Долуда. – Експертна комісія вивчатиме проекти протягом березня. Підведення підсумків та оголошення переможців відбудеться в квітні 2013 року, а в травні переможці вже зможуть приступити до реалізації своїх проектів.
Переможцями конкурсу стануть найбільш яскраві проекти, що поєднують сучасний підхід, оригінальність ідеї, спрямованість на досягнення довгострокових результатів і реалістичність втілення. Ключовими критеріями оцінки є затребуваність і чітко сформульовані індикатори ефективності.
У квітні для переможців будуть проведені семінари з доопрацювання та управління проектами, після чого відбудеться підписання договорів та здійснено фінансування.
Адміністрування та організаційний супровід програми «Територія РУСАЛу – 2013» здійснює Фонд Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні.

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий