Молодіжна рада МГЗ відзначили Масляну з дітьми-сиротами


Активісти молодіжної ради (МР) проммайданчика МГЗ відвідали Миколаївську спеціалізовану школу-інтернат № 2, де організували для вихованців свято «Масляниці».
Мета заходу – познайомити дітей із традиціями, звичаями та обрядами наших предків, виховати інтерес до історії, долучити до народних ігор, пісень, хороводів і, звичайно ж, викликати позитивні емоції та святковий настрій.

У співробітників компанії РУСАЛ теплі, дружні стосунки склалися з дітьми ще в період проведення Новорічного марафону «Віримо в чудо, творимо чудо!», в рамках якого для дітей були проведені свята та майстер-класи. У продовження традиції творити добро, учасники МР побували у своїх підопічних.
- Я вважаю, що піклуватися про дітей, позбавлених батьківського піклування, потрібно не тільки напередодні Новорічних свят чи Дня захисту дітей, а робити це якомога частіше, систематично, особливо під час таких традиційних свят як Масляниця або Пасха, – говорить електромонтер ЦОТО Олександр Муравський. – Адже хто, як не ми, зможе долучити цих дітей до традицій і звичаїв, створить для них у ці святкові дні по-справжньому теплу, сімейну атмосферу.

Під час заходу активісти МР влаштували для 32 дітей справжнє свято «Масляна» з конкурсами, іграми і, звичайно ж, млинцями. Вони допомогли ученицям 6-го класу розігріти млинці і навчили сервірувати стіл, що дозволило дівчаткам відчувати себе справжніми господарочками, що приймають гостей.
- Було приємно бачити обличчя дітей, що світяться радістю, їх щасливі усмішки, адже кожен наш приїзд – це особлива подія для них, – розповідає, лаборант хімічного аналізу ЦЗЛ Олена Чорна. – Ми розповіли малечі про Масляницю, дітлахи з натхненням брали участь у конкурсах. Була просто захоплюючою і командна боротьба Зими з Весною.

- Дуже сподобалися спортивні конкурси, а особливо – солодкий стіл. Ми навіть відмовилися від другого сніданку, – ділиться враженнями вихованка інтернату Діана Стародубцева. – На розмови часу не було: всі за обидві щоки наминали млинці!
Активісти з Молодіжної ради зробили Масляну особливою подією в житті вихованців інтернату, привнесли в життя дітей ще одне свято.
Діяльність молодіжної ради реалізується в рамках корпоративної програми «Формула майбутнього», адміністрування якої здійснює Центр соціальних програм РУСАЛу.

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий