Зустрічі-діалоги «Європа у валізі» для молоді

Сьогодні важко знайти людину, котру б не цікавила якість її життя: доступність освіти та медицини, рівень заробітних плат та пенсій, захист прав споживачів, покращення стану навколишнього середовища тощо. Втім, мало хто пов’язує економічний, соціальний чи культурний прогрес/регрес із зовнішньополітичними інтеграційними проектами. Останнім часом українців усе частіше ставлять перед вибором: ЄС чи ЄврАзЕС, – у зайве не пояснюючи додану вартість кожного з проектів «побутовою» мовою.

Для активізації діалогу про Європу у країнах Східного партнерства ЄС Фонд Конрада Аденауера, Фонд Роберта Боша, Європейська Академія Берліну, Польська фундація Роберта Шумана та Інститут Євро-Атлантичного співробітництва з року в рік реалізують низку зустрічей-діалогів «Європа у валізі», що носять інформаційно-просвітницький характер. Так, щороку 4 групи молодих соціально-активних представників Німеччини, Польщі та України (по 2 представники у кожній) вирушають у триденну подорож нашою країною з «Європою у валізі».

Даний міжнародний неурядовий проект цьогоріч мобілізує громадсько-активну молодь на захист ціннісно-орієнтованого європейського вибору та боротьбу за високі стандарти життя. Заради цього фундатори ініціативи оголошують конкурс серед українських учасників – студентів та молодих фахівців!

Успішний кандидат буде відповідати таким критеріям:
посилений інтерес до теми європейської інтеграції України зокрема та Європейського Союзу в цілому;

наявний досвід навчання/стажування/волонтерства за кордоном (у країнах Європи);

прагнення до міжкультурного діалогу та готовність поширювати свої знання/обмінюватися ідеями про Європу з молоддю інших країн й у позапроектний час;

здатність вільно та грамотно спілкуватися англійською мовою;

готовність присвятити себе та свій час цьому проектові на волонтерській основі.

Отже, проект реалізовуватиметься протягом усього поточного року. Перші дві мультинаціональні групи вирушать в «просвітницькі мандри» вже у травні-червні, решта – восени 2013-го року. Зустрічі-діалоги провадитимуться учасниками на базі українських вишів, шкіл та громадських організацій. Усі витрати, пов’язані з участю у проекті (проїзд, проживання, харчування), несуть організатори.

«Польовій» інформаційно-просвітницькій роботі учасників програми передуватиме ознайомчий семінар-тренінг у м. Берлін, запланований на 12-14 квітня 2013 року. Підсумковий семінар за результатами проекту відбудеться в листопаді 2013-го у м. Варшава. Участь у 3 етапах проекту є обов’язковою!

Якщо Ви бажаєте стати частиною цього проекту і відповідаєте наведеним критеріям для участі у конкурсі, надішліть, будь ласка, Ваші CV та мотиваційний лист (до 300 слів) українською або англійською мовами на електронну адресу координатора проекту в Україні Наталії Сад (nataliya.sad@gmail.com). У написанні мотиваційного листа керуйтеся, будь ласка, власним досвідом, знаннями, спостереженнями щодо європейської інтеграції України. Останній день подачі заявок: 23 березня 2013 року включно.
Підтримайте наш проект у соціальних мережах, відвідавши його офіційну стрінку: http://europeinasuitcase.eu.

Контакти
Наталія Сад
Інститут Євро-Атлантичного співробітництва (ІЄАС)
nataliya.sad@gmail.com
050 930 84 39

http://www.euroatlantica.info/no…

This entry was posted in Поточні конкурси. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий