Оргкомітет «Весняного тижня добра» запрошує громадськість приєднатися до організації добрих справ


Вчора в Молодіжному центрі відбулося засідання оргкомітету загальноміської добровольчої акції «Весняний тиждень добра-2013» (ВТД). У Миколаєві акція проводиться сьомий рік поспіль під егідою соціальної ініціативи «Благодійний сезон», в рамках Всесвітнього дня молодіжного служіння.
Пріоритетними напрямками «Тижня добра» в цьому році визначені: проведення заходів з благоустрою міста, організація благодійних акцій для соціально незахищених груп населення.
«Весняний тиждень добра» пройде з 15 по 21 квітня. Стартує акція прес-конференцією 11 квітня в 11-00 в малому залі міськвиконкому. На ній громадськості буде представлений «Календар подій», де кожен городянин зможе знайти якусь прийнятну добру справу, куди можна докласти власні зусилля.
Зараз оргкомітет ВТД веде підготовку до початку інформаційної кампанії та запрошує всіх бажаючих приєднатися до акції. Для цього необхідно до 8 квітня направити в оргкомітет інформацію про заплановані заходи в період з 15 по 21 квітня (із зазначенням дати, місця і контактів координаторів заходу) за адресою: kolomiyets.t@mail.ru або повідомити по телефону 63-66-96. Детальну інформацію можна знайти на сторінці csp.nikportal.net/ або vk.com/VND_2013.
В оргкомітет ВТД-2013 увійшли: Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні», МММГО «Фундація регіональних ініціатив», РНО «Русич», молодіжна рада МГЗ, ВПУ № 21, молодіжний клуб «Спадщина героїв слави», студентські самоврядування ЧДУ ім. П. Могили, університету «Україна» та Національного аграрного університету.

Довідка.
Загальноміська соціальна ініціатива «Благодійний сезон». Її мета – формування культури благодійності, розвиток міжсекторного соціального партнерства, об’єднання добровольчих ініціатив громадян з можливостями влади та підтримка бізнесу для створення сприятливого соціального середовища. В рамках «Благодійного сезону» здійснюються різні заходи, спрямовані на залучення городян до вирішення конкретних проблем і досягнення суспільно корисного результату. Візитні картки сезону: конкурс «Благодійник року», добровольча акція «Весняний тиждень добра», благодійна акція «Осінній тиждень добра», бал добровольців, конкурс соціальної реклами.

Всесвітній день молодіжного служіння – це глобальна подія ініційована провідними міжнародними організаціями (Програма добровольців ООН, Міжнародна асоціація добровольчих зусиль, Світовий Банк та ін..) і з 2000 р. щорічно проводиться з метою визнання вкладу молоді у вирішення проблем суспільства за допомогою молодіжного добровільного служіння.

Весняний тиждень добра, як тиждень добровольців, в Миколаєві проводиться з 2006 року в третій або четвертий тиждень квітня для залучення якнайбільшої кількості громадян різного віку, і особливо молоді, в добровільну участь у весняних соціальних та екологічних діях. З метою привернення уваги громадськості до назрілої потреби суспільства у створенні системи організаційних і правових умов для підтримки добровольчої діяльності.

This entry was posted in Анонси. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий