У Миколаєві відбулися відбіркові турніри VІІІ Спартакіади дошкільнят Корабельного району

З грудня 2012-го по березень 2013 року в дошкільних навчальних закладах № № 106, 110, 111, 125, 132, 133, 134, 139, 144 пройшли проміжні відбіркові турніри «Тато, мама, я – туристична сім’я». Проводилися вони в рамках VІІІ Спартакіади дошкільнят Корабельного району, яка присвячена року здоров’я і спорту України. Спартакіада проводиться 8-й рік поспіль за підтримки адміністрації Корабельного району, управління освіти Миколаївського міськвиконкому. Фінансову підтримку надає ОК РУСАЛ.


У змаганнях взяли участь сімейні команди дев’яти садів, до складу яких увійшли діти старших груп та їх батьки. Організатори поставили завдання вибрати сімейну команду, яка представлятиме свій дошкільний навчальний заклад на заключному етапі VІІІ Спартакіади.
Головна мета турнірів – пропаганда здорового способу життя, розвиток та популяризація туризму, залучення сімей до систематичних занять фізичною культурою, згуртування дітей та батьків в колектив однодумців.
- Кожен навчальний заклад отримав орієнтовний план проведення свята, – коментує інструктор з фізкультури ДНЗ № 106, автор програми «Тато, мама, я – туристична сім’я» С.В. Колесник. – Турніри складалися з трьох конкурсів, кожен з яких включав дві естафети. Одна проводилася з дітьми, друга – з сім’ями. На кожному етапі використовувалися елементи туризму, які спрямовані на підготовку команд до вирішального етапу спартакіади.


Оцінювали виступи команд журі, до складу якого увійшли завідуючі дошкільними навчальними закладами, представники батьківського комітету, фахівці управління освіти Миколаївської міської ради та відділу у справах сім’ї, молоді, культури та спорту Корабельної адміністрації.
Атмосфера під час проведення турнірів була доброзичливою та дружньою. Батьки і діти прониклися духом змагань і стали однією великою спортивною сім’єю. Відчуття свята між конкурсами створювали підготовлені музичними керівниками яскраві творчі номери.
В кінці кожного турніру були підведені підсумки змагань та визначені команди-переможці. Саме ці сім’ї будуть представляти свої дошкільні навчальні заклади на закритті Спартакіади VІІІ, яке відбудеться у квітні 2013 року на базі ДНЗ № 106. Всі учасники змагань отримали грамоти, медалі та заохочувальні призи.


- Організація подібних сімейних свят є однією з ефективних форм спілкування дітей, батьків і педагогів, – коментує в.о. директора Центру соціальних програм Ганна Долуда. – Такі свята допомагають батькам зрозуміти емоційний стан дітей, полегшують спілкування між дітьми і дорослими. І головне – це корисний досвід батьків для проведення сімейних свят.
Організацією змагань займається ДНЗ № 106. Координацію проведення спартакіади здійснює Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні».

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий