Тиждень креативності в Німеччині “Werkwoche-2013″

Центр європейських ініціатив запрошує активну та креативну молодь взяти участь у міжнародному обміні, що відбудеться у молодіжному центрі Хіршлюх, м. Шторков (Німеччина) 19-28 липня 2013 року. До уваги молоді з Німеччини, України та Польщі будуть представлені шість творчих майстерень, у яких вони зможуть розкрити свої таланти.


Учасникам пропонується театр, танці+хоровий спів, цифрова та аналогова фотографія, цифрова майстерня ілюстрації, майстерня висічення скульптур з каменю. Вести майстерні будуть професійні тренери з Німеччини. Фіналом занять будуть презентації кожної з майстерень.

Загальна тема тижню креативності 2013 – «Перетворення». Перетворення відбуваються не тільки в казках та романах, але і кожен день: природа змінює колір, дерева, трава виростають. Саме цьому і буде присвячено тиждень креативності «Werkwoche-2013».

Театр: в театрі завжди багато перетворень. Цього року в центрі нашої уваги опиниться «Пістолет грабіжників» (Die Räuberpistole) Вільгельма Гауфа. Саме цей твір відомого німецького письменника ми спробуємо перетворити на шалену музичну комедію, яку будемо грати під відкритим небом. Для цього вам не потрібні поглибленні знання з теми. Якщо ви бажаєте спробувати себе в перетвореннях різного типу запрошуємо приєднатися. Для участі у майстерні ви повинні добре володіти німецькою мовою, так як заняття відбуваються виключно німецькою мовою.

Танці + хоровий спів: ми поєднаємо танцівників, котрі співають і співаків, котрі рухаються по сцені. Вони будуть працювати разом і надихати один одного. Плануються як спільні заняття, так і окремі сесії. Для всіх охочих: не бійтеся, якщо ви чогось з цього не вмієте робити! Ми не очікуємо від учасників ідеального голосу та хореографічної освіти. З собою взяти: зручний одяг для тренувань (природних кольорів – зелений, коричневий, сірий і т.п.). Чорний колір підійде також на крайній випадок. НЕ беріть блузи і подібний одяг.

Аналогова фотографія: цього року ми будемо працювати над перетвореннями в природі. Можливо такі ви знайдете у перетворенні гусениці на метелика, або взяти для прикладу молодий та старий листок. З собою потрібно взяти аналогову (плівкову) фотокамеру, так як ми будемо також вчитися проявляти наші фотознімки.
Цифрова фотографія: вам потрібно буде придумати історію та зробити цифрові фотоілюстрації до неї. Це може бути (за бажанням) фотоальбом, фото роман, історія в картинках и т.д. Бажано мати з собою якісну камеру, хоча можуть бути використані фотознімки зроблені простою фотокамерою, або телефоном. Якщо ви маєте ноутбук, можете взяти його з собою, або скористуватися нашими комп’ютерами.
Ілюстрації (у формі діалогу картинок і тексту): за допомогою кольорових малюнків, ілюстрацій і колажів ми будемо відтворювати різноманітні історії. Список матеріалів і детальний опис нашої роботи протягом табору буде надано пізніше.

Скульптури з каменю: матеріалом для нашої роботи будуть камені з піщанику та вапняку різного розміру, які ми будемо перетворювати на скульптури. Якщо у вас є ідеї стосовно фігур, які ви б хотіли зробити, будь ласка беріть ескізи з собою. Їх ми також можемо розробити на початку нашої роботи. Інструменти будуть надані керівником майстерні. З собою мати: закрите, прочне взуття; одяг з довгими рукавами та брюки ( в процесі роботи вони будуть покриватися пилюкою); кепка (або щось, чим можна прикрити голову); рукавиці можна взяти за бажанням; захисні окуляри – обов’язково! (це можуть бути сонцезахисні окуляри або окуляри для плавання), які будуть добре захищати ваші очі від осколків каміння та пилу; Каміння потрібно придбати заздалегідь (його вартість від 5 до 25 євро).
Наочні приклади робіт, а також більш детальну інформацію щодо майстерні можна дістати тут (німецькою мовою).

Тиждень креативності був і залишається місцем зустрічі різних поколінь та міжнародної спільноти в неформальній атмосфері в оточені природи.
Також в програмі обміну: екскурсія до Берліну, національні вечори та веселе міжкультурне спілкування.
Робоча мова: німецька (базовий рівень знання є обов’язковим) та англійська. Для участі у деяких майстернях (театр) вільне володіння німецькою є обов’язковою умовою.

Вік учасників: 18-26 років.
Організатори забезпечують безкоштовно: харчування, проживання, участь у творчих майстернях, необхідні матеріали та обладнання, екскурсію до Берліну.
Учасники самостійно сплачують: транспортні витрати, витрати, пов’язані із отриманням візи, медичне страхування, організаційний внесок – 30 євро.
Умови участі: бажаючі взяти участь, будь-ласка, до 10 травня 2013 року включно заповніть он-лайн анкету. Так як кількість місць обмежена, відбір учасників буде відбуватись на конкурсній основі.

Організатори: Jugendhilfe und Sozialarbeit e.V. (Німеччина, м. Фюрстенвальде).
Партнери з України: СМГО «Центр Європейської Ініціатив».
За детальною інформацією звертайтесь: Центр європейських ініціатив, www.eu.sumy.ua, e-mail: info@eu.sumy.ua.

This entry was posted in Анонси, Поточні конкурси. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий