На Миколаївщині вирішували «житлову» проблему птахів

Ініціативна група молодіжної ради проммайданчика МГЗ в рамках Весняного тижня добра провела екологічну акцію «Будиночки для птахів». Мета заходу – сформувати екологічну культуру у дітей, підлітків та молоді, прищепити працьовитість, навчити дітей робити і встановлювати шпаківні.


- Останнім часом відзначається масове скорочення кількості птахів у містах і селах. Як показує практика, установка шпаківень – один з ефективних способів зберегти популяцію пернатих, – пояснює свою ініціативу активіст МР Олександр Кліндух.
Акція відбулося в Лиманівська загальноосвітній школі, де вже багато років працює гурток «Юний технік». Завдяки перемозі в грантовому конкурсі соціальних проектів «Територія РУСАЛу-2012», шкільна майстерня обладнана сучасними верстатами та інструментами, що дозволяє дітям освоювати корисні навички технічного моделювання.

- За час занять у гуртку ми вже освоїли багато технік – випилювання, випалювання, конструювання, – розповідає учень Лиманівської школи Андрій. – Сьогодні ми своїми руками виготовили та встановили 10 шпаківень. Як виявилося, це не складний, але дуже корисний і захоплюючий процес. А щоб пташкам було затишно в нових будинках, ми ще зробимо для них годівниці.
Новостворені пташині «квартири» були розміщені на деревах, що ростуть в шкільному дворі. Учні Лиманівської школи від душі дякували представників молодіжної ради за допомогу і обіцяли піклуватися про майбутніх крилатих новоселів.
Діяльність молодіжної ради реалізується в рамках корпоративної програми «Формула майбутнього», адміністрування якої здійснює Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні.

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий