14 ПРОЕКТІВ ВІД МИКОЛАЇВСЬКОГО РЕГІОНУ ОТРИМАЮТЬ ГРАНТИ У РАМКАХ СОЦІАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ «ТЕРИТОРІЯ РУСАЛу»

У Миколаївській обласній державній адміністрації нагородили переможців грантового конкурсу, проведеного в рамках соціальної програми «Територія РУСАЛу». 14 проектів від Миколаївського регіону отримають гранти РУСАЛу в розмірі від 5 тис. до 300 тис. гривень. Сукупний внесок соціальних інвестицій компанії в реалізацію проектів склав 1,2 млн. грн.
Проекти-переможці були відібрані експертною радою, до складу якого увійшли представники органів влади, місцевого самоврядування, фахівці РУСАЛу, а також сторонні експерти у сфері благодійності.


У Миколаївській області, в порівнянні з минулим роком, зросла кількість заявок: 2011 рік – 53 заявки, 2012 рік – 95, 2013 рік – 101 заявка.
- Я радий, що це підприємство навіть в таких соціальних проектах працює виключно прозоро, – сказав губернатор області Микола Круглов. – Все, що ми бачимо з вами (а щороку ми зустрічаємося напередодні підписання соціальних договорів), робиться виключно прозоро. На проведених конкурсах перемагають кращі. Підприємство у своїх соціальних програмах зачіпає такий широкий спектр, який іноді навіть влада не передбачає. Хочу висловити величезну подяку керівництву. Побажати, щоб якомога довше, яскравіше і краще продовжувало працювати підприємство на благо своїм власникам і людям, які на цьому підприємстві працюють і живуть в довколишніх населених пунктах. Велике вам спасибі!
За словами генерального директора МГЗ Юрія Овчинникова, «створити умови для збільшення числа активних громадян, здатних самостійно вирішувати як свої проблеми, так і проблеми свого співтовариства, – вдячна місія. Саме тому Компанія вважає за необхідне стимулювати соціальні ініціативи «знизу», а не нав’язувати їх «зверху». Конкурс відкритий для всіх, адже будь-яка людина і будь-яка громадська організація можуть звернутися зі своїм проектом в експертну групу конкурсу та, при дотриманні певних умов, отримати фінансування. Відрадно, що вкладені в проект кошти, в кінцевому рахунку, безпосередньо приносять користь нашим землякам».
У травні переможці візьмуть участь у семінарах з управління проектами, отримають грантове фінансування і почнуть реалізовувати підтримані проекти. Адміністрування та організаційний супровід програми «Територія РУСАЛу» здійснює Центр соціальних програм РУСАЛу.

Проекти-переможці:
Проект «Безпечний пересувний театр», громадська організація «Миколаївська обласна спілка дружин юних пожежників «Блискавка»
Суть проекту: створення довгостроково діючого театру з репертуаром з навчання дітей основам безпечної життєдіяльності.
Проект «Мрії здійснюються, культура відроджується», Лупаревскій сільський клуб Лиманівської сільської ради
Суть проекту: створення творчих гуртків для різних вікових категорій з метою подальшого розвитку культури та збереження традицій рідного краю.
Проект «Бібліосад – радість малюкам», Прибузька бібліотека-філія комунального закладу «Централізована бібліотечна система»
Суть проекту: створення при бібліотеці «Центру сімейного спілкування» з метою розширення спектру інформаційних послуг, залучення молодих сімей у волонтерську діяльність.
Проект «Велостоянка», Миколаївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 29
Суть проекту: створення велостоянки і комфортних умов для тренувань велосипедистів з метою популяризації ідеї масового спорту серед жителів мікрорайону шляхом залучення всіх бажаючих до занять фізкультурою і спортом.
Проект «Футбол Жовтневщіни», федерація футболу Жовтневого району
Суть проекту: розвиток футболу в районі, організація активного відпочинку та дозвілля для сільського населення, популяризація спорту і здорового способу життя.
Проект «Спортивні хвилі Лиман», Лиманівська бібліотека-філія комунального закладу «Централізована бібліотечна система»
Суть проекту: організація роботи молодіжного спортивного клубу «Швидше. Вище. Сильніше» і випуск газети «Спортивний тижневик» з метою пропаганди фізичної культури та активного способу життя серед дітей та молоді села.
Проект «Спортивно-екстремальний центр «Адреналін», миколаївська громадська організація «Миколаївський молодіжний муніципалітет».
Суть проекту: створення дозвіллєвого центру з арт-майстернями та спортивними майданчиками для організації занять фізичною культурою і туризмом, проведення спортивно-масових і культурних заходів з метою розвитку та популяризації активного способу життя серед населення міста та області.
Проект «Давнє диво рукотворне», Грейговська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів.
Суть проекту: дослідження, вивчення і відродження народних промислів і ремесел, шляхом організації роботи творчих майстерень, ярмарок та виставок сільських умільців, створення відео і друкованих матеріалів про народних майстрів та особливості їх роботи.
Проект «Сонце, повітря і вода – наші кращі друзі», Новомиколаївський дитячий сад Новомиколаївської сільської ради.
Суть проекту: проведення комплексу заходів з метою загартовування дітей у дитячому садку і створення комфортних умов для зміцнення здоров’я дошкільнят (заміна вікон та дверей, придбання лікувально-профілактичного інвентарю тощо).
Проект «Щоб здоров’я гарне мати, треба про нього з дитинства дбати!», Мирновськи освітньо-виховний комплекс ЗОШ І-ІІІ ступенів – дошкільний освітній комплекс.
Суть проекту: проведення капітального ремонту та облаштування спортивного залу, для організації роботи спортивних гуртків, проведення спортивних свят та конкурсів з метою популяризації здорового способу життя та спорту серед жителів села.
Проект «Реконструкція та ремонт шкільного стадіону в с. Українка Жовтневого району», Українківська загальноосвітня школа.
Суть проекту: реконструкція та ремонт шкільного стадіону в с. Українка Жовтневого району та організація спортивно-масових заходів з метою забезпечення якісної освіти в галузі фізичного виховання, збереження і зміцнення здоров’я школярів, формування моральних орієнтирів здорового способу життя серед жителів села.
Проект «Планетарій в дитячому містечку «Казка», бюджетна установа Миколаївської міськради, культурно-ігровий комплекс« Дитяче містечко «Казка»
Суть проекту: створення на базі дитячого містечка «Казка» науково-культурного центру «Планетарій» з метою організації якісного сімейного дозвілля та популяризації сучасної науки і досягнень.
Проект «Створення та організація роботи «Екстремального містечка», Миколаївська міська молодіжна громадська організація« Альтер-Спорт »
Суть проекту: створення нового спортивного об’єкту для безпечних занять екстремальними видами спорту з метою популяризації молодіжного, вуличного спорту та здорового способу життя.

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий