Підбито підсумки VІІІ Спартакіади дошкільних навчальних закладів Корабельного району Миколаєва

Спартакіада серед дошкільних навчальних закладів Корабельного району Миколаєва відбулася в рамках програми соціального партнерства Миколаївського глиноземного заводу ОК РУСАЛ та Миколаївської обласної державної адміністрації. Змагання вже стали традиційними і проводилися 8-й рік поспіль. Протягом навчального року малюки разом зі своїми батьками брали участь у різних спортивних конкурсах та естафетах.
- Наша компанія вважає, що, починаючи з самого раннього дитинства, потрібно прищеплювати навички здорового способу життя, – коментує директор Центру соціальних програм РУСАЛу в Україні Алена Ожема. – А сімейні свята подібного роду допомагають не тільки долучити до спорту батьків і дітей, а й зміцнюють сімейні відносини, сприяють формуванню спільних інтересів.


Заключний етап спартакіади відбувся у форматі спортивних змагань під назвою «За здоров’ям – з рюкзаком» на базі дитячого садка № 106. У заході брали участь сімейні команди з дошкільних навчальних закладів № № 103, 106, 110, 125, 132, 133, 134, 139, 144. Команди, до складу яких увійшли мама, тато і дитина, були обрані на проміжних етапах змагань.
Куратором спартакіади в цьому році виступив колектив дитячого садка № 106.
- Головна мета турнірів – пропаганда здорового способу життя, розвиток та популяризація туризму, залучення сімей до систематичних занять фізичною культурою і спортом, згуртування дітей та батьків в колектив однодумців, – коментує завідуюча дитячим садком № 106 Віра Дмитрієва.

Фінальні змагання проводилися в три етапи: «Пошуки скарбів», «Вирушаємо в похід», «Смажена рибка». Незабутнім проміжним етапом стала презентація домашнього завдання, під час якого учасники рекламували предмети, необхідні в поході. Святкову атмосферу підтримували казкові герої мультфільму «Маша і Ведмідь», які веселили, співали, грали, танцювали.
Оцінювало виступи команд журі, до складу якого увійшли завідувачі дошкільними навчальними закладами, фахівці управління освіти Миколаївської міської ради та відділу у справах сім’ї, молоді, культури та спорту Корабельної адміністрації. В кінці кожного етапу були підведені підсумки та визначено переможців. Перше місце заслужено отримало ДНЗ № 133, яке представляла сім’я Балабанових, друге – ДНЗ № 110, сім’я Добрінових і третє – ДНЗ № 132, сім’я Римбалович.

Призери та всі учасники спартакіади отримали від партнерів почесні грамоти та подарунки. Фіналісти нагороджені сертифікатами на придбання спортивного інвентарю для дошкільних установ. А основному організатору спартакіади 2012-2013 навчального року – педагогічному колективу дитячого садка № 106 – презентували проектор і комплект радіомікрофонів, які необхідні для підтримки освітнього процесу.
Головний прапор спартакіади урочисто переданий дитячому садку № 133, який виступить організатором наступної, дев’ятої спартакіади, що стартує у жовтні 2013 року.
Координацію проведення заходів здійснює Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні».

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий