Інформація про відзначення Дня Європи в 2013 році в Миколаївському національному університеті імені В.О. Сухомлинського

На виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 16.04.2012 № 105-р «Про затвердження плану заходів щодо відзначення Дня Європи в Україні, які проводитимуться в Миколаївській області в 2013 році», згідно розробленого і затвердженого плану роботи ЦЄІ на 2012/2013 н.р. в рамках її проекту Плану дій Ради Європи для України на 2011-2014 рр. (від 23.06.11 р.0. Проект 3.4.5 «Європейська наука із спільної історії» в МНУ імені В.О. Сухомлинського у квітні-тарвні 2013 р. проведено наступні заходи:


І. 4.04.2013 р. в ННІ історії та права кафедрою нової та новітньої історії разом з ЦЄІ до 100-річчя університету організовано і проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію молодих вчених та студентів «Інтеграційні процеси в міжнародних відносинах: історія і сучасність», в якій взяли участь викладачі, аспіранти, студенти МНУ імені В.О. Сухомлинського, Дипломатичної академії України при МЗС України, Запорізького національного університету, Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького, Бердянського державного педагогічного університету, Кам’янець-Подільського національного університету ім. Івана Огієнка, Харківського національного педагогічного університету ім. Г. С. Сковороди. 14.05.2013 опубліковано Збірник наукових праць за матеріалами , де надруковано 62 наукові статті учасників конференції.

ІІ. 25.04.2013 старшим викладачем кафедри історії України О.О. Захарченко для студентів 4 курсу ДФН проведено засідання круглого столу «Кто Вас обнимал на Эльбе…», до 68-ї річниці зустрічі на р. Ельба радянських та американських військ.

ІІІ. 26-27 квітня 2013 р. в ННУ інституті історії та права проведена н ІІІ. Міжнародна науково-практична конференція «Аркасівська читання», робота якої складалася з 6-ти секцій:
1. До 100-річчя МНУ імені В.О. Сухомлинського.
2. Археологія та етнологія.
3. Всесвітня історія.
4. Нова історія України
5. Новітня історіяУкраїни.
6. Історіографія, джерелознавство та спеціальні історичні дисципліни.

До конференції видано збірник наукових праць і програму конференції. в конференції взяли участь науковці з України, Білорусі, США, Польщі, Узбекистану

ІV. 26-27 квітня 2013 р. доцент інституті А. А. Погорєлов, здобувач кафедри Калкутіна Н.В., студенти 4-го рурсу Л. Крамар, Т. Гарбуз, О. Рондель, Х. Задирко, І. Лободовська взяли участь в роботі Всеукраїнської наукової конференції «Друга світова чи Велика Вітчизняна війна? Версії історичної пам’яті», організованої Кафедрою нової новітньої історії України Гуманітарного факультету Українського католицького університету у Львові. За матеріалами конференції буде видано збірник наукових праць.

V. 13. 05.2013 р. кафедрою Нової та новітньої історії і доцентом Н.М. Буглай спільно з бібліотекою ННУ інституту історії та права проведено засідання круглого столу і фотовиставку «Україна в Європі. Європа в Україні: очима молоді». Студенти 4 –го курсу виготовили наочність і підготували стенди «Конкурсні роботи студентів» і «Знайомтесь, країни Європи».

VІ. 14.05.2013 р. професор Шкляж Й.М. і доценти Акунін А.С. та Буглай Н.М. до 65-ї річниці утворення держави Ізраїль провели засідання круглого столу «Гарячий Близький Схід2 для студентів 4 – го курсу.

VІІ. 15. 05. 2013 р. старший викладач Захарченко О.О. і студенти 4-го курсу ННУ інституту історії та права разом зі студентами інших ВНЗ міста взяли участь у проведенні лекції старшого викладача Є.Ю. Парамонова «Окупація: негероїчні спогади героїчного минулого», присвяченої 68-й річниці Великої Перемоги і Дню Європи.

16.05.2013

Керівник ЦЄІ МНУ імені В.О. Сухомлинського
старший викладач Захарченко О.О

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий