У Миколаєві відбувся Велодень 2013.

Одним із організаторів велоруху в Миколаєві та Велодня 2013 є Роланд Байрозян («Альтер-спорт і велокультура»). Сам він через велосипед (а у нього їх три) прийшов до громадського життя. Частиною велокультури вважає взаємодопомогу, відчуття згуртованості. Серед інших переваг – а це мобільність, малогабаритність, енегозбереження, екологічність, зберігає фізичну форму його користувача – він нагадав про ще одну немаловажливу перевагу велосипедів – це тиша, з якою вони рухаються, а це, погодьтеся, в сучасному світі важливо!


У велопараді прийняв участь голова Миколаївської облради Ігор ДЯТЛОВ. Він привітав учасників, наголосив на тому, що всі учасники дорожнього руху рівні, та виразив надію, що нарешті в Миколаєві почнуть створювати спеціальні доріжки для велосипедистів.


Цього року збільшилась кількість учасників велопараду в порівнянні з минулим роком і становила 475 велосипедистів. За 40 хвилин велосипедисти подолали 10 кілометрів. Як вважають учасники велопараду, найприємнішим було бачити, як їх вітали водії авто, діти та дорослі на зупинках, дружня та об”єднуюча атмосфера.

Часто іронічно кажуть; навіщо ми будемо вигадувати велосипед. маючи на увазі, що все уже створено. Ан ні, потрібно створювати навіть нові велосипеди, наприклад для людей різних вікових категорій, вони могли б бути три-колесними не тільки для дітей. а ще й для дорослих, які не наважуються втримати баланс на 2 колесах, або ще якісь маленькі підтримуючи колеса в додаток до двох великих – тобто варіантів може бути безліч.

І тоді на дорогах стало би більше велосипедів, ніж авто, які своїми великими розмірами часто створюють більше заторів.

Справедливо велосипед називають транпортом поточного сторіччя.

Більше фото у фотогалереї

This entry was posted in Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий