Екскурсія на МГЗ – пізнавально і захоплююче

В перші літніх канікул на МГЗ побували найменші екскурсанти – учні четвертого класу Миколаївської загальноосвітньої школи № 59.
Потрапити на величезний завод – для дітей вже само по собі пригода і в той же час приємна прогулянка і пізнавальна екскурсія. Для них все тут було нове і незвичне. Особливе враження на дітей справила екскурсія в пожежну частину. Дітям розповіли про нелегку працю пожежників, про небезпеки пожеж, про правила безпечного поводження з вогнем. Наочно роз’яснили, для чого призначені пожежна машина, рукав, піна, висувна драбина, брандспойт, протигаз, вогнегасник, сходи, лом, багор. Деяким навіть дозволили приміряти спецодяг – комбінезон з вогнетривкого матеріалу і каску.
- Хоча дітям всього по десять років, вони були уважні під час екскурсії та виявилися дуже допитливими. Завод і фільм про нього їм дуже сподобався, – розповідає адміністратор Інформаційного центру РУСАЛу Людмила Стенькіна. – Вони сказали, що із задоволенням прийдуть до металургів у гості знову, щоб ще більше дізнатися про завод і людях, які тут працюють.
- Ось так незвично ми вирішили завершити навчальний рік і почати літні канікули наших дітей, – розповідає менеджер МГЗ Валерія Рижова, яка взяла активну участь в організації екскурсії для свого сина Михайла і його однолітків. – Екскурсія для дітей вийшла дуже корисною. Адже хто стане сперечатися, що чим більше діти будуть знати, тим краще вони будуть розвиватися. І зустріч з пожежними була дуже до речі. Адже попереду – канікули, і наші діти повинні знати, наскільки небезпечні й страшні пустощі з вогнем.
Те, що учні під час екскурсії активно поповнили запас знань новою інформацією про таку галузь як металургія, підтвердила вікторина. Діти брали участь у ній з великим бажанням і інтересом. Найбільш уважні отримали сувеніри з символікою МГЗ за правильні відповіді на запитання про виробництво крилатого металу.

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий