На Миколаївщині створено умови для розвитку всіх вікових категорій населення

У селі Лупарево Жовтневого району Миколаївської області стартував проект «Мрії здійснюються, культура відроджується», мета якого – збереження і продовження культурних традицій, духовно-моральне виховання сільської молоді, залучення населення до активної участі в житті села.
Проект ініційований Лупаревским сільським клубом і підтриманий грантовою програмою «Територія РУСАЛу». В рамках проекту на базі клубу будуть створені творчі гуртки для різних вікових категорій за кількома напрямками: журналістика, фольклорний ансамбль, ляльковий театр, машинна вишивка.

- З червня почне роботу театральний гурток, де діти 6-8 років зможуть розвинути артистичні навички, для старших дітей запрацюють секції «Юний журналіст» і «Машинна вишивка». Для дорослих функціонуватиме фольклорний ансамбль, – коментує керівник проекту, голова Лиманівської сільської ради Наталія Панашій. – Все це дозволить не тільки організувати змістовне дозвілля, а й допоможе об’єднати односельців різного віку, згуртувати навколо себе людей талановитих і закоханих у рідний край.
Для залучення до участі в проекті як можна більшого числа жителів села активісти Лупареского сільського клубу організували свято для дітей та їх батьків. Під час заходу селяни не лише дізналися про можливість безкоштовно відвідувати ряд розвиваючих гуртків і секцій, а й змогли взяти участь в ігровій програмі, заспівати пісні і потанцювати під акомпанемент баяна.

Самою цікавою подією цього дня став конкурс малюнка на асфальті на тему «Дитинство – очима дітей». Більше 50 дітей виявили бажання продемонструвати свої творчі здібності і художні навички. Переможцями стали Дмитро Шепель (9 років) – 1-е місце, Світлана Баранова (10 років) – 2-е місце, Семен Симак (9 років) – 3-е місце. Крім позитивних емоцій і визнання односельців, учасники отримали грамоти та набори для малювання.
Адміністрування програми «Територія РУСАЛу» здійснює Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні».

This entry was posted in Новини and tagged . Bookmark the permalink.

Оставить комментарий