Інформаційно-спортивний клуб запрацює для сільської молоді Миколаївщини

У селі Лимани Жовтневого району Миколаївської області стартував проект «Спортивні хвилі Лиман», мета якого – розвиток, популяризація та пропаганда фізичної культури і спорту, формування здорового способу життя серед дітей та молоді шляхом створення інформаційно-спортивного клубу «Швидше, вище, сильніше!» .


Автор проекту – Лиманівська бібліотека-філія централізованої бібліотечної системи Миколаєва, яка отримала фінансову підтримку на реалізацію даного проекту в рамках грантового конкурсу «Територія РУСАЛу-2013». Кошти гранту було спрямовано на придбання спортінвентарю та комп’ютерної техніки для обладнання на базі бібліотеки спортивно куточка «Мульті-пульті». Незабаром тут будуть проводитися спеціально розроблені уроки фізкультури для дошкільнят, а для старших дітей організовані перегляди спортивних та освітніх фільмів.

- Така підтримка дуже істотна. Не секрет, що фінансування бюджетних установ залишає бажати кращого, і такі соціальні проекти, які підтримуються бізнесом, дуже потрібні, насамперед, для розвитку підростаючого покоління, – коментує голова Лиманівської сільради Наталія Панашій.

Щоб поінформувати мешканців села про роботу клубу і залучити якомога більше охочих до участі в проекті, активістами бібліотеки було організоване дитяче свято «Здрастуй, літо!». Захід відкрили почесні гості – заступник голови Жовтневої районної адміністрації Олена Ткаченко, голова Лиманівської сільської ради Наталія Панашій, директор Жовтневій ЦБС Тетяна Остафійчук, керівник програм ЦСП Ганна Долуда.

- У нас є тенденція до збільшення числа молоді в селі. Вже зараз у нас понад 600 дітей і в перспективі їх число буде збільшуватися. Тому дуже важливо, щоб нове покоління росло здоровим, енергійним і активним, – коментує заступник голови Жовтневої районної адміністрації Олена Ткаченко.

Під час свята більше 50 дітей взяли участь в іграх, конкурсах, естафетах. Діти не лише продемонстрували свою швидкість, спритність і кмітливість, але і переконалися, що вести здоровий спосіб життя і займатися спортом можна весело і цікаво.
Адміністрування програми «Територія РУСАЛу» здійснює Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу».

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий