У центрі Корабельного району Миколаєва діти «стріляли» і кидали «бомби», закликаючи жителів відмовитися від шкідливих звичок

Вчора в Корабельному районі міста Миколаєва, біля торгового центру «DEPO’t», відбулася акція «Замочи шкідливу звичку!». Захід був приурочений Міжнародному дню боротьби з вживанням наркотиків, який у всьому світі відзначають 26 червня.
Мета акції – привернути увагу громадськості, особливо підростаючого покоління, до проблем наркоманії, а також мотивувати жителів міста відмовитися від таких шкідливих звичок як куріння, алкоголь, наркотики. Організатором заходу виступив Центр соціальних програм компанії РУСАЛ, залучивши до участі членів дитячо-юнацького клубу, який функціонує при ЦСП.


Під час акції близько 30 активістів за допомогою кольорової крейди прикрасили асфальт всілякими малюнками, які традиційно сприймаються як символи шкідливих звичок – шприци, сигарети, марихуана, пляшка і т.д., а також написали заклики і гасла. Потім юні «спецназівці», озброївшись водними пістолетами і «бомбами» – надувні кульки наповнені водою, влаштували публічний «розстріл» шкідливих звичок.
І молодь, і люди старшого покоління з цікавістю спостерігали за подіями, а деякі навіть приєднатися до «розстрілу», вистріливши в той символ шкідливої звички, від якого вони хотіли б позбутися. Акція тривала доти, поки на асфальті не залишилось жодного малюнка.

- Вже друге літо поспіль діти ініціюють акцію під назвою «Замочи шкідливу звичку!». Така дитяча забава, як стрільба з водних пістолетів, дуже популярна серед дітей та молоді, тому надавши цій грі серйозний підтекст, можна змусити задуматися і дітей і дорослих над своїм способом життя і мотивувати жителів міста відмовитися від шкідливих звичок, – коментує керівник дитячої програми, менеджер ЦСП Тетяна Коломієць.

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий