Маєте досвід, який довів, що дотримання прав – це основа прогресивної та успішної країни, – розкажіть про це!

Шановні друзі!

Інститут Політичної Освіти має партнера – Центр Громадянських Свобод. Ця правозахисна організація зараз розпочинає співпрацю з Радіо Ера. Поки що планується виготовлення кількох програм, але з перспективою продовження та розширення. Тема – європейська інтеграція, зокрема, підписання Угоди про Асоціацію Україна-ЄС, яке, можливо, відбудеться в листопаді цього року у Вільнюсі під час Саміту Східного Партнерства.
Центр Громадянських Свобод відповідатиме за наповнення випусків, присвячених аспекту громадянських прав, тобто тих вроджених прав, які має кожен із нас і які захищають нас від несправедливості з боку держави та дозволяють брати участь в громадянському й політичному житті країни.
Аби зробити цю програму максимально зрозумілою для людей, аби довести прямий зв’язок між наявністю або відсутністю свободи та, умовно кажучи, доступністю чи недоступністю ковбаси, ми вирішили висвітлювати тему євроінтеграції в тому числі через реальні людські історії.
Коли, через право на мирне зібрання, сільські жителі домоглися прокладення нової дороги або регулярного автобусу до райцентру.
Коли, реалізовуючи своє право на інформацію, громадянам вдається зловити чиновників-хабарників «на гарячому».
Коли, завдяки свободі слова, чесний журналістський матеріал рятує від закриття школу або зупиняє «вірус» вирубування зелених насаджень.
Якщо ви в своїй практиці мали досвід, коли право на свободу вираження поглядів та свободу слова, право на доступ до інформації, право на мирні зібрання, право на об’єднання в громадські організації, право брати участь у вирішенні питань державного та місцевого значення і т.д., і це вплинуло на Ваше життя, або якщо ви стали свідком подібного випадку або якщо знаєте когось, хто міг би таким досвідом поділитися, будь ласка, дайте нам про це знати – і про цю історію почує вся країна!!!
Сьогодні звідусіль лунає безліч нарікань на порушення прав громадян, і більшість із цих нарікань, на жаль, – небезпідставна. Але, разом із тим, почасти ми забуваємо, що в країні є люди, які навчилися змінювати дійсність, яка їх оточує, які зрозуміли цінність громадянських прав і свобод та реалізують їх, впливаючи на своє власне життя та життя всієї громади. Саме така модель поведінки, на наше переконання, має всіляко заохочуватися та поширюватися в ЗМІ.
Отже, якщо ви мали досвід, який довів, що свобода – це основа прогресивної та успішної країни, – розкажіть про це, аби інші громадяни могли скористатися цим досвідом, повірити в цінність свободи та безальтернативність потреби захисту власних прав.
Листи з коротким описом своєї історії або з контактами «носіїв» таких історій надсилайте, будь ласка, на адресу tomak.maria@gmail.com Довідки за тел. 067-246-43-43 (Марія Томак)
Наразі жодних строків, але чим швидше – тим краще і більше шансів, що по радіо розповідатимуть саме Ваш приклад! (надсилайте Ваші приклади 10-20 липня 2013р.)
Чекаємо на ваші листи!

Для друку

This entry was posted in Анонси. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий