На Миколаївщині відроджують забуті традиції

У селі Лупареве Жовтневого району Миколаївської області, в рамках проекту «Мрії збуваються – культура відроджується», що реалізується за підтримки грантової програми «Територія РУСАЛу», відбулося свято «Риболовів». Мета цього заходу – підтримати багаторічну традицію вшанування рибалок і людей, для яких риболовля це не просто захоплення, а стан душі.

- Село Лупареве розташоване на узбережжі Дніпро-Бузького лиману і з дня свого заснування вважається рибальським селом, – коментує керівник проекту, завідуюча Лупареского сільського клубу Наталя Пояркова. – Тут проживає не одна династія рибалок. Багато років тому, коли Лупаревський риболовецький колгосп став мільйонером, було організовано перше масове гуляння в честь Дня рибака і з тих пір його відзначали щорічно. Для нас дуже важливо повернути колишню популярність цього свята і відродити традиційні заходи, які проводилися в цей день.

Під час заходу в центрі села активісти проекту та небайдужі односельчани спорудили імпровізовану сцену, організували живу музику і польову кухню. Всіх охочих пригощали юшкою, яка припала до смаку всім гостям свята. Привітати односельців прийшли місцеві таланти і творчі колективи – ансамбль «Червона калина», ансамбль «Надія», школярка Поліна Ковальова, солісти Валерія Розважаева та Ірина Левченко.

На святі були присутні почесні гості – голова Лиманівської сільської ради Наталя Панашій, поет В’ячеслав Удовиченко, районний депутат і директор Лупаревської школи Валентина Кондратюк, голова ветеранської організації Леонід Дуденко та інші. Вони привітали всіх присутніх зі святом, подякували організаторам і вручили грамоти та подарунки.

Кульмінацією вечора став традиційний вихід казкових героїв Нептуна і Русалки. Вони провели безліч ігор для рибалок і всіх гостей, а також підвели підсумки конкурсу на найоригінальніший костюм і малюнок присвячені рибальській тематиці. Переможницею конкурсу в номінації «кращий костюм» стала маленька Нігіна Шахабердінова, а в номінації «кращий малюнок» – Катерина Маринець. І переможці, і учасники отримали пам’ятні призи. На завершення свята був феєрверк і дискотека.
Адміністрування програми «Територія РУСАЛу» здійснює Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні».

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий