Створювати художні твори з дерева зможе навчитися будь-який підліток Миколаєва

Творча майстерня з навчання столярній майстерності, створена на базі дитячо-художньої школи міста Миколаєва в рамках грантового конкурсу «Територія РУСАЛу», продовжує дивувати своїх вихованців можливостями перетворення дерева в художні твори.


- Цей проект поза конкуренцією став переможцем соціальної програми «Територія РУСАЛу» у номінації «технології майбутнього», – коментує директор ММБФ «Центр соціальних програм» Олена Ожема. – Для нас дуже важливо підтримувати ініціативи, спрямовані на розвиток науково-технічної творчості, виховання естетичного смаку і формування дбайливого ставлення до природних ресурсів у молоді Миколаєва.

Черговий майстер-клас за програмою проекту «Творча майстерня для учнів ДХШ та активної молоді «Чудо-дерево» яскраво продемонстрував, що ні канікули, ні тридцятиградусна спека не можуть зупинити дітей на шляху освоєння цього декоративно-прикладного мистецтва. Близько двадцяти учнів прийшли на друге заняття, що б продовжити навчання і удосконалити вже отримані навички. Вони також принесли свої перші дерев’яні твори, зроблені на попередньому майстер-класі і прикрашені вдома барвистими декоративними малюнками.

Під час заняття, під наглядом професійних столярів, учні продовжили освоювати електролобзики, шліфувальні і фрезерні машини, та інший електроінструмент. Робота за заздалегідь підготовленими ескізами йшла вже більш впевнено. Завдання по створенню силуету сувенірної іграшки було ускладнено додаванням деталей, що прикріпляються. Додаткові елементи можуть бути нерухомими і надають іграшці обсяг, або рухомими, і роблять іграшку більш цікавою для гри.

Крім практичної роботи з інструментом, підлітки також ознайомилися з творчістю майстрів, які займаються художньою обробкою дерева в Україні та за її межами. Керівник проекту і викладач школи Олена Маркітан, ретельно вивчила твори вітчизняних художників, а також майстрів з Росії та Білорусії, і поділилася результатами досліджень зі своїми вихованцями.

- Художники різних країн створюють з дерева абсолютно унікальні сувеніри та іграшки, предмети побуту і прикраси, які можуть бути гарним подарунком або стати в нагоді в повсякденному житті, – розповідає Олена Маркітан, – Крім практичної користі робота з деревом розвиває творче мислення, навички роботи руками, дає можливість для самовираження.

Творча майстерня з навчання столярній майстерності відкриває свої двері всім у кого є інтерес до ручної роботи, ремісництву і конструюванню. Учасники проекту навчаться відрізняти породи дерев, зможуть використовувати різні методи та інструменти, розширять свій кругозір, практичні навички, знання та творчі вміння. Результатом роботи проекту стануть виставки дизайнерських робіт.
Адміністрування проекту здійснює Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні».

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий