У Миколаєві запрацював перший стаціонарний мотузковий парк «Драйв»

У Миколаєві на території парку Перемоги відбулося урочисте відкриття першого стаціонарного мотузкового парку «Драйв», який був створений в рамках грантового конкурсу «Територія РУСАЛу». До його створення також доклали зусиль Миколаївська облдержадміністрація, Миколаївський національний університет ім. В.О. Сухомлинського та Народний депутат України Микола Жук.

- Проект, поданий від Миколаївського молодіжного муніципалітету на конкурс «Територія РУСАЛу», був високо оцінений експертами і отримав максимальну суму фінансування, яку передбачав конкурс малих грантів, – 30 тисяч, – коментує директор ММБФ «Центр соціальних програм» Олена Ожема. – Сьогодні ми переконалися, що кошти виділені не даремно, і автори проекту зуміли перетворити пустельний куточок парку на казкове містечко пригод.

Cпортивно-розважальний комплекс «Драйв» включає в себе туристичні етапи на висоті 8 метрів, підвісні мости, повітряні щаблі й сходи, мотузкові павутини і ліани, а також скалодром, майданчик для джоллі-джамперів, лучний і арбалетний тири, де також можна постріляти з духової рушниці або покидати ножі. У парку можна взяти напрокат велосипед і каяк. Тут передбачено 5 мотузкових трас різної складності, серед яких є і екстремальний тролей довжиною в 40 метрів, і стрибок у вільному падінні Rope-Jumping.

- Ідея створення такого парку в Миколаєві виникла після організації вже традиційних фестивалів екстремального туризму «Адреналін». Незважаючи на віддаленість цього заходу від міста, фестивалі завжди користувалися популярністю серед молоді. Після нашої перемоги у конкурсі «Територія РУСАЛу» стало можливим створення стаціонарного мотузкового парку в центрі міста, – коментує керівник проекту Антон Миколаєвич.

На церемонії відкриття привітати першовідкривачів прийшли почесні гості – директор з виробництва МГЗ Володимир Красноярський, заступник глави адміністрації центрального району міста Миколаєва Сергій Полянцев, начальник управління фізичної культури та спорту Микола Роздобудько, завідувач сектором Департаменту освіти, науки та молоді Миколаївської облдержадміністрації Павло Зоткін, в. о. начальника управління у справах сім’ї дітей та молоді Миколаївської міської ради Вадим Дяченко, директор ММБФ «Центру соціальних програм» Олена Ожема та інші.


- Розвивати спорт та туризм, пропагувати активний і здоровий спосіб життя – один з пріоритетних напрямків компанії РУСАЛ. Завдяки соціальній програмі «Територія РУСАЛу», ми можемо відкривати такі майданчики і підтримувати ініціативних людей. Побільше б таких небайдужих хлопців, як у клубі «Адреналін», і тоді Миколаїв перетвориться на місто активного відпочинку та туризму, – сказав директор з виробництва МГЗ Володимир Красноярський.

На території парку працюють безкоштовні дитячі секції зі спортивних напрямами, майданчики для настільного тенісу, бадмінтону, літній кінотеатр, стаціонарна сцена для виступу музичних груп і дитячих колективів.
Адміністрування програми «Територія РУСАЛу» здійснює Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні».

Всі фото див. у фотогалереї

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий