У літніх оздоровчих таборах Миколаївщини дітей навчають правилам безпеки

У селі Рибаківка Березанського району Миколаївської області, в рамках реалізації проекту «Безпечний пересувний театр», підтриманого компанією РУСАЛ, відбулася шоу-програма з навчання дітей основам безпечної життєдіяльності. Організатори заходу – активісти обласної організації дружин юних пожежних «Блискавка» – приїхали в дитячий оздоровчий табір «Орлятко», щоб оригінальним способом навчити дітей дотримуватися заходів безпеки в повсякденному житті.


- Літній період – один з найнебезпечніших сезонів для виникнення надзвичайних ситуацій унаслідок дитячих пустощів. Тому дуже важливо саме зараз нагадати дітям, як розпізнати і оцінити погрозливі небезпечні ситуації, як визначити способи захисту від них і зберігати психологічну стійкість при їх виникненні, – коментує директор громадської організації «ДЮС «Блискавка» Ірина Грачова. – За пару тижнів наша команда юних рятувальників також планує провести профілактичні бесіди з людьми, які відпочивають у селах Рибаківка та Коблево.


Під час шоу-програми близько 60 дітей взяли участь у конкурсах, естафетах і вікторинах. Організатори в ігровій формі розповіли хлопцям і дівчатам про важливість дотримання правил безпеки життєдіяльності, навчили їх користуватися вогнегасником, нагадали номери телефонів екстрених служб і дали можливість приміряти одяг рятувальників. Завдяки незвичайному підходу діти не тільки дізналися багато нової корисної інформації, але і відчули себе справжніми героями пожежно-рятувальної служби.


До заходу також приєднайся співробітники Головного управління ГСЧС України в Миколаївській області. Почесні гості продемонстрували пожежну техніку і показали роботу пожежного та аварійно-рятувального обладнання. Бійці 8-ої Державної пожежно-рятувальної частини розгорнули пожежні рукави і подали воду на гасіння умовної пожежі. Діти також змогли потримати пожежний ствол під час гасіння.
Кожна дитина отримала задоволення і позитивні емоції, а також подарунки і призи від гостей свята.
Адміністрування програми «Територія РУСАЛу» здійснює Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні».

This entry was posted in Корпоративна соціальна відповідальність, Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий