460 підлітків Миколаївщини зробили 5 кроків назустріч своєму здоров’ю

Відбувся перший етап реалізації проекту «П’ять кроків до здоров’я нації», який проходить в рамках грантової програми Президента України для обдарованої молоді 2012. Мета проекту – реалізація права молодого покоління на здоров’я, шляхом формування навичок відповідальної поведінки.
В основі проекту закладено поєднання двох напрямків: освітній курс для учнівської молоді та інформаційна кампанія з пропаганди здорового способу життя. Тренінговий курс передбачає ряд тем: «Життєві цінності», «Емоції, почуття, інстинкти», «Профілактика ВІЛ/СНІД, ІПСШ, небажаної вагітності», «Цигарки, алкоголь, наркотики – міфи і реальність», «Критичне мислення, впевненість у собі і активна життєва позиція».

Програма умовно поділена на два етапи – заняття зі старшокласниками в школах і оздоровчих таборах, і робота зі студентською молоддю в профтехучилищах та вищих навчальних закладах. Всього в рамках проекту планується провести заняття для 800 школярів і студентів у 27 навчальних закладах м. Миколаєва та області.
За результатами першого етапу проекту було проведено 75 тренінгів серед 460 підлітків. У програмі взяли участь 3 оздоровчих табори та 12 шкіл: Оздоровчий центр “Орлятко”, Дитячий оздоровчий табір “Алий парус”, Дитячо-юнацький клуб Центру соціальних програм РУСАЛ; Миколаївські загальноосвітні школи № 1, 7, 18, 24, 29, 30, 33, 35, 48, 52, Миколаївська гімназія № 3, Перша українська гімназія ім. Миколи Аркаса.

- Ця програма, через освітню, ігрову та колективно-творчу діяльність, підняла ті «незручні» питання, які хвилюють підлітків і в той же час важко розкриваються в рамках навчального процесу в школі, – зазначила Ольга Височанська завуч школи № 24.
Також в рамках проекту було проведено дослідження, яке дозволило виявити рівень інформованості учасників щодо проблеми відповідальності за своє здоров’я.
- Анкетування дало можливість побачити прогалини в знаннях підлітків і скорегувати програму в потрібному напрямку, – коментує керівник проекту «П’ять кроків до здоров’я нації», менеджер Центру соціальних програм РУСАЛу Тетяна Коломієць. – За результатами дослідження можна зробити висновки, що більшість дітей, які взяли участь у тренінгах, дізналися багато навої інформації та відновили старі знання.
 
 
 
This entry was posted in Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий