Звичайний концерт для незвичайних людей в Миколаївській області

У Лупаревському психоневрологічному інтернаті відбувся святковий концерт. Він був організований в рамках проекту «Мрії збуваються – культура відроджується», який реалізує Лупаревський сільський клуб за підтримки компанії РУСАЛ .


- Ми всі звикли допомагати дитячим будинкам або інтернатам для дітей- сиріт, але є й інша система, про яку відомо менше, – психоневрологічні інтернати для дорослих, – коментує керівник проекту , завідуюча Лупаревським сільським клубом Наталія Пояркова. – Ці люди – такі ж беззахисні, як діти, але про них часто забувають. Тому мета нашого заходу – дати їм відчути, що вони не самотні, не залишені, що вони комусь потрібні. Дуже хочеться привнести свято в їх сірі будні, а головне – привернути увагу громадськості , що є така категорія людей, що вони потребують особливої підтримки, сформувати терпимість і толерантність у суспільстві до цих людей та їхніх потреб.

Концерт відкрили урочисто, з врученням святкового короваю. Ансамбль «Надія» та вокалістка Діана Волкова виконали російські та українські народні пісні. Враховуючи специфіку аудиторії, дорослі раділи святу, як маленькі діти. Вони з задоволенням дивилися концерт, підготовлений Лупаревським сільським клубом, з радістю приймали подарунки.

- У нашому інтернаті проживає 153 підопічних. Багато з них живуть тут більшу частину свого життя. Це інваліди дитинства, люди з психічними порушеннями, наслідками травм та захворювань, – коментує директор Лупаревського психоневрологічного інтернату Василь Зубанич. – Такі заходи необхідні нашим підопічним – вони піднімають дух і настрій, створюють атмосферу свята й включеності в нормальне життя, що сприяє поліпшенню фізичного і психологічного стану хворих, одужанню та інтеграції в суспільство.
Адміністрування програми «Територія РУСАЛу» здійснює Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні ».

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий