«Росс непереможний» – у Миколаєві

Вчора пройшла презентація книги «Росс непереможний». РУСАЛ в рамках проекту «Миколаїв і миколаївці» допоміг видавництву Ірини Гудим у випуску книги «Росс непереможний». За 7 років існування проекту світ побачили 10 тематичних творів.


Книга розповідає про легендарного флотоводця Федора Ушакова. Її автор – голова спілки письменників Росії Валерій Ганічев, головний редактор «Роман- газети» – не з чуток знає історію нашого краю, так як довгі роки жив у Миколаєві. Книга тричі видавалася в Росії, ще в 80 -і роки. Завдяки Ірині Гудим, тепер вона з’явиться і на Україні.
- Це зворотній проект, – каже керівник видавництва Ірина Гудим. – Коли ми реалізуємо таку книгу, жителі Миколаєва, які куплять її, стають причетними до проекту, бо потім зворотні кошти йдуть на наступне видання, на наступну книгу. Що стосується «Росса непереможного», тут у художній формі розказана наша історія. Книга оповідає про Миколаїв 18 -го століття, де панували патріотизм, поняття честі, гідності. Це – гарний вибір. Герої книги – Потьомкін, Катерина, Ушаков, Суворов. Це художній твір – дуже миколаївський .

- Сьогоднішня презентація для нас – свято подвійне, оскільки у виданні книги є помітна лепта РУСАЛу і МГЗ , – говорить генеральний директор МГЗ Дмитро Мирний . – Це черговий етап проекту «Миколаїв і миколаївці», чергова книга, яка виходить в рамках цієї ініціативи. Дякуємо Ірині Гудим за працю, тому що видавати в цей нелегкий час історичні книги, причому книги високої якості, – непросто. Я не фахівець, але я люблю читати. Кажу, як читач, – це гарні книги.

- Я пам’ятаю і шаную людей, які залишили значний слід в історії славного міста корабелів, – говорить автор книги «Росс непереможний» Валерій Ганічев. – Що стосується мого героя, за блиском перемог Суворова якось не дуже помічають особистість Ушакова та його перемоги. А вони були. Я почав збирати матеріали. Бував в архівах Москви, Ленінграда, Саранська, Сімферополя, навіть їздив в Корфу, яку він звільняв. Так з’явилася ідея написати книгу про великого флотоводця.
Книга вже тричі видавалася в Росії, але тут, в корабельному краї, вона знайде свою душу завдяки малюнкам миколаївського художника Сергія Пантелейчука. Поки Ірина Гудим презентувала лише сигнальні екземпляри твору, спеціально – до 80-річчя автора. Але, запевняє вона, до нового року допрацьована версія «Росса непереможного» обов’язково стане доступною всім миколаївцям, які люблять і цінують історію рідного краю.

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий