Підлітків навчать як захистити себе від ВІЛ та ІПСШ за новою програмою StreetSmart.

StreetSmart- це ефективне поведінкове втручання для підлітків групи ризику. Цільовою аудиторією програми є підлітки віком 12-18 років, які належать до групи підвищеного ризику інфікування ВІЛ, більшість свого часу проводять «на вулиці».

Миколаївське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», що працює в сфері надання соціальних послуг та благодійної допомоги громадянам які знаходяться в групі ризику до ВІЛ/СНІДз 1 липня 2013 року по 31 березня 2015 року реалізовує Програму StreetSmart за підтримки Проекту USAID «RESPOND».

Мета програми StreetSmart:Зменшення ризикованої статевої поведінки, зменшення рівня вживання наркотичних речовин. Ефективне поведінкове втручання це – метод або процедура надання певної послуги у сфері ВІЛ, яка базується на доказах ефективності та теорії.

StreetSmart входить до Компендіуму ефективних поведінкових втручань, розробленого Американським центром з контролю захворюваності – CDC (перша публікація Компендіуму – 1999р., після цього відбувається постійне оновлення): http://www.cdc.gov/hiv/topics/research/prs/compendium-evidence-based-interventions.htm

Програма для підлітків складається з групової інтервенції: восьми групових сесій, проведення однієї індивідуальної консультації та здійснення однієї поїздки до організації, яка надає послуги підліткам та молоді.

В серпні 2013 року розпочалась робота з першою групою учасників, в роботі з якими спеціалісти опираються на наступні принципи:
- Здоров’я і життя підлітків залежить від речей, які вона часто не усвідомлюють або не можуть усвідомити.

- Ми не можемо радикально змінити життя підлітків груп ризику, але ми можемо допомогти їм зберегти своє здоров’я і життя.
Вже скоро ми зможемо розповісти про ефективність та досягнення програми в Миколаївському регіоні.

Онищенко Катерина, координатор проекту в МОВ ВБО «ВМ ЛЖВ»

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий