Новомиколаївські діти попрощалися з літом

У Новомиколаївському дитячому саду, в рамках соціального проекту «Сонце, повітря і вода – наші найкращі друзі», що реалізується Новомиколаївською сільською радою на кошти компанії РУСАЛ, відбулося свято «До побачення, літо». Мета проекту – створити сприятливі умови для збереження здоров’я сільських дітей дошкільного віку шляхом загартовування по ризькій методиці.


Все літо 50 дітей, які проживають в селі Новомиколаївка Жовтневого району Миколаївської області, щодня приймали повітряні та сонячні ванни, вмивалися холодною водою, полоскали горло, ходили по «доріжці здоров’я». На завершення літніх процедур загартовування волонтери проекту провели дитяче спортивне свято «До побачення, літо».
Під час заходу діти змогли ще раз облитися холодною водою, постріляти з водних пістолетів, побігати босоніж і, звичайно ж, зустрітися з такими літніми казковими персонажами як Русалка і Нептун . Не залишилися без уваги і батьки дітей – учасників програми загартовування по ризькій методиці. Вони разом з дітлахами брали участь у спортивних іграх і змаганнях.
- Завдяки коштам гранту, на які цього року були закуплені і замінені вікна та двері, ми зможемо продовжувати процедури і в холодну пору року , – коментує керівник проекту Тетяна Янович. – А спортивна кімната, обладнана в рамках минулорічного проекту, а також килимки, масажні доріжки, ємності для соляного розчину і т.д., придбані на кошти дольового співфінансування, допоможуть якісно впроваджувати методику загартовування цілий рік і виростити підростаюче покоління здоровим.


На святі були присутні почесні гості – заступник голови Жовтневої райдержадміністрації Андрій Абрамов, головний методист Жовтневій РМК Тетяна Запорожець, керівник проектів і програм Центру соціальних програм РУСАЛу в Україні Тетяна Коломієць.
- У Новомиколаївському дитячому садку працює чимало активних, захоплених, талановитих людей, які відповідально і з творчим підходом пишуть і реалізують проекти. Саме тому вони вже другий рік поспіль перемагають у грантовому конкурсі «Територія РУСАЛу», – коментує керівник проектів і програм ЦСП РУСАЛу в Україні Тетяна Коломієць. – Проект «Сонце , повітря і вода – наші найкращі друзі» є відмінним прикладом міжсекторального партнерства, коли і батьки, і суспільство, і бізнес, і влада об’єдналися для вирішення загальної проблеми.
Адміністрування програми «Територія РУСАЛу» здійснює Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу» в Україні.

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий