У Миколаєві відбудеться «Вуличний євроуніверситет».

Про переваги євроінтеграції розповідатимуть
Посол ЄС та експерти Інституту світової політики

Інститут світової політики за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» проведе 12 вересня 2013 року в Миколаєві (алея біля площі Леніна) «Вуличний євроуніверситет».

У рамках «Вуличного євроуніверситету» заплановані наступні заходи:

12.30 – офіційне відкриття виставки карикатур, присвячених європейській інтеграції, за участі Посла ЄС Яна Томбінського та експертів Інституту світової політики (директор ІСП Альона Гетьманчук та перший заступник директора Сергій Солодкий). Імпровізована лекція Яна Томбінського на тему європейської інтеграції. Мешканці Миколаєва зможуть поставити запитання послу.

13.00 – вуличний спектакль «Європа на твоїй вулиці», під час якого актори в інтерактивній формі продемонструють мешканцям Миколаєва відносини Україна-ЄС та переваги євроінтеграції. Вуличний театр – це перший з серії заходів інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні», яка покликана проінформувати українських громадян про переваги економічної та політичної інтеграції до ЄС і збільшити їх інтерес до цих питань. Проведення спектаклю підтримано Представництво ЄС в Україні.

Малюнки, представлені на «Вуличному євроуніверситеті», ілюструють дві реальності у більш ніж двадцяти вимірах соціального, економічного, політичного життя в Україні та країнах ЄС. Ілюстрації були створені відомими українськими художниками: Мариною Туровською, Костянтином Казанчевим Ігорем Бежуком та Олексієм Кустовським на замовлення Інституту світової політики.

«Вуличні євроуніверситети» вже були представлені в Києві, Одесі, Дніпропетровську, Вінниці, Чернігові,Ніжині, Полтаві, Кременчуці, Сумах, Конотопі, Кіровограді, Кривому Розі.

«Вуличний євроуніверситет» – метафорична назва публічних заходів, під час яких лідери громадської думки, експерти з відповідної теми мають змогу безпосередньо спілкуватися з пересічними громадянами. У рамках «Вуличного євроуніверситету» проходить виставка карикатур, які охоплюють найбільш значущі проблеми європеїзації. Захід відбувається за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Проект «Вуличних євроуніверситетів» раніше був також підтриманий USAID, UNITER, Pact, Global Reporting та Swedish Institute.

Текучова Ірина,
tekuchova.iwp@gmail.com,
+380 44 253 53 58, +380936586310

Прес-анонс

This entry was posted in Анонси. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий