Проект „Школа ландшафтного дизайну «Інтро»” – і корисно, і захоплююче

Взимку 2012 року на засіданні ради з виховної роботи Миколаївського НАУ студентському самоврядуванню було оголошено про конкурс проектів на одержання грантів Президента України для обдарованої молоді. Коли студентська рада університету вивісила оголошення про конкурс, тоді Сікаленко Віктор із Денисом Гончаруком та Чепак Оленою почали думати про написання проекту з ландшафтного дизайну. Їм хотілось написати не просто проект, а освітній, науково-пізнавальний, який охопив би не лише мешканців міста Миколаєва та області, а весь південний регіон України. До 1 березня була подана заявка на конкурс грантів Президента України для обдарованої молоді з теми «Вивчення інтродукованих деревних та кущових рослин міст півдня України».


Чекали на результати конкурсу більше ніж півроку, поки 14 грудня 2012 року на офіційному сайті Президента України не було опубліковано Розпорядження Президента України № 218/2012-рп «Про призначення грантів президента України для обдарованої молоді на 2013 рік».
І ось 25 січня 2013 року двоє студентів та аспірант Миколаївського національного аграрного університету урочисто отримали свідоцтво про призначення гранту Президента України. Разом з ним, вони отримали можливість реалізувати свій проект.

Проект складається з трьох етапів:
Перший етап – проведення двотижневої школи ландшафтного дизайну «Інтро». В цій школі студенти отримують знання з квітникарства, дендрології, художньої майстерності. Вони набудуть практичного досвіду з користування спеціалізованих програм. А також прослухають лекції спеціалістів з ландшафтного дизайну.
Другий етап цього проекту включає експедиції по містах півдня України з метою вивчення асортименту інтродукованої деревно-кущової рослинності.
І останній, третій, етап даного проекту передбачає збір інформації та друк публікації «Високодекоративні інтродуковані деревні та кущові рослини міст півдня України».

Школа ландшафтного проекту «Інтро» працює на базі Миколаївського національного аграрного університету. Це пов’язано з тим, що в університеті існує кафедра рослинництва та садово-паркового господарства, яку очолює к.с.–г.н., доцент Коваленко О.А. На цій кафедрі досвідчені викладачі (Верещагіна П. М. та Скоріненко Л. І.) готують спеціалістів садово-паркового господарства. Завдяки співпраці університету з ТОВ Миколаївзеленгосп, студенти отримують не лише теоретичні знання, а й практичний досвід.

Цей проект реалізується завдяки активній підтримці ректора Миколаївського національного аграрного університету професора Шебаніна В.С. та проректора з виховної роботи Шарати Наталі Григорівни.
Окрім, викладачів Миколаївського НАУ в роботі Школи залучені й інші спеціалісти. Наприклад, для більш продуктивної роботи були запрошені практикуючий психолог Світлана Омельчук, а також Лідія Ємєлєва та Влад Князєв, які допомогли учасникам Школи ближче познайомитися в перший день. А от Катерина Носаль (до речі, також психолог) показала нам техніку квіллінг. За декілька годин, під її пильним керівництвом, звичайні паперові смужки перетворилися на квіти та дерева. Під час цього заняття кожний зміг продемонструвати свою індивідуальність та застосувати свою уяву.

На жаль, перший етап Школи ландшафтного дизайну «Інтро» вже підходить до свого логічного завершення. Але попереду на нас чекають захоплюючі подорожі по містах півдня України, де ми плануємо дослідити інтродуковані деревні та кущові рослини.

Підготувала Чепак Олена

Більше фото на порталі у фотогалереї

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий