ІНФОРМАЦІЙНА КАМПАНІЯ «БУДУЙМО ЄВРОПУ В УКРАЇНІ»

Миколаїв, 12 вересня 2013

Нова інформаційна кампанія Представництва ЄС «Будуймо Європу в Україні»
стартувала з Миколаєва

12 вересня 2013 року Посол ЄС в Україні Ян Томбінські офіційно відкрив нову інформаційну кампанію Представництва Європейського Союзу в Україні «Будуймо Європу в Україні». Відкриття кампанії розпочалося з Миколаєва, де за допомогою акторів вуличного театру та вистави «Європа на твоїй вулиці» мешканцям Миколаєва демонстрували переваги євроінтеграції.


Говорячи про нову інформаційну кампанію Представництва ЄС, Посол ЄС Ян Томбінські зауважив:

«Кампанія має на меті пояснити важливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Вона підкреслить важливість зміцнення європейських цінностей в Україні, а також покаже, якими є і можуть бути відносини між Україною та Європейським Союзом». Пан Томбінські висловив сподівання, що інформаційно-просвітницькі заходи кампанії збільшать інтерес громадян до євроінтеграційних питань.

Вуличний театральний виступ «Європа на твоїй вулиці» став першим заходом в рамках інфокампанії. Це було незвичайне театральне дійство, під час якого актори взаємодіяли з глядачами, разом збагачуючи символічний образ України зірочками Європейського Союзу. За допомогою міміки, жестів, пластики тіла, вони відтворили художній образ взаємин України-ЄС та руху України до Європи. У такий спосіб вони показали, що для зміцнення України та її наближення до європейських стандартів потрібна не тільки підтримка ЄС, але й турбота, любов і сили самих українців.
Цього ж дня в Миколаєві Представництво Європейського Союзу в Україні,

Фонд «Єврорада» та Національна спілка журналістів України провели навчальну зустріч з євроінтеграції для журналістів з усієї України. Голова Представництва ЄС в Україні, Посол Ян Томбінські побував на вуличному євроуніверситеті, а усі охочі змогли відвідати виставку карикатур «Є краща сторона Європи» від Інституту світової політики. Виставки продемонструвала найбільш істотні проблеми розвитку України як частини європейської спільноти.

Інформаційна кампанія «Будуймо Європу в Україні» – це серія інформаційно-просвітницьких заходів, які протягом року проходитимуть по Україні з метою роз’яснення важливості підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС. До участі у заходах в рамках інформаційної кампанії Представництва ЄС запрошуються усі бажаючі. Наступним заходом інфокампанії стане вулична акція «Уяви європейську Україну, вона стартує тут!», що відбудеться 14 вересня у Білій Церкві. Під час акції кожен зможе написати чи зобразити своє бачення «європейської України» на стіні бажань та зрозуміти, чому європейські країни можуть бути прикладом для наслідування.

Європейський Союз складається з 28 держав-членів та їх народів. Це унікальне політичне та економічне партнерство, засноване на цінностях поваги до людської гідності, свободи, рівності, верховенства права і прав людини. Понад п’ятдесят років нам знадобилось для створення зони миру, демократії, стабільності і процвітання на нашому континенті. Водночас нам вдалось зберегти культурне розмаїття, толерантність і свободу особистості. ЄС налаштований поділитись своїми цінностями та досягненнями з країнами-сусідами ЄС, їх народами, та з народами з-поза їх меж.

Більше фото див. у фотогалереї

This entry was posted in Новини, Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий