Відкриттю традиційного щорічного Всеукраїнського фестивалю національних культур «Дружба»

Рада національних товариств Миколаївської області запрошує 20 вересня о 13-20 год. на прес-конференцію, присвячену відкриттю традиційного щорічного Всеукраїнського фестивалю національних культур «Дружба». Прес-конференція відбудеться в Миколаївській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Гмирьова. В ній візьмуть участь Президент МГО «Інтернаціональний Союз» Данил Гончаров, представники обласної влади, голови національно-культурних товариств; у програмі фестивалю цього дня також: о 14-00 год. – презентація науково-популярного видання «Миколаївщина багатонаціональна: з історії етнічних громад регіону», відкриття виставки народної творчості; о 16-00 год. – концерт у Каштановому сквері.

17 вересня об 11-30 у Миколаївському муніципальному колегіумі ім. В. Д. Чайки в рамках фестивалю відбудеться також відкриття виставки картин художників різних національностей: поляка Сергія Помяна (обласне товариство поляків), росіянина Михайла Тимофійовича Ковалевського (обласна російська національна громада «Русичъ»), латиша Юрія Дзінтарса (ТО «Прибужжя»), а також зустріч голів національно-культурних товариств з учнівським активом колегіуму.

Всеукраїнський фестиваль національних культур «Дружба», який щороку організовує Рада національних товариств Миколаївської області, триватиме у м. Миколаєві 20-22 вересня 2013 р. за підтримки Міжнародної громадської організації «Інтернаціональний Союз», Миколаївської обласної державної адміністрації і облради, в рамках Обласної цільової національно-культурної програми «Збереження і розвиток етнічної, культурної і мовної самобутності національних меншин області» на 2010-2013 рр. Цього року у ньому візьмуть участь творчі колективи національних товариств з Запорізької, Дніпропетровської, Чернівецької, Одеської, Харківської областей України, м. Києва та АР Крим, найяскравіші самодіяльні й професійні колективи Миколаївщини. Спеціальним гостем свята стане республіканський дитячий ансамбль пісні і танцю «Башлам» м.. Х. Алієва з Чеченської Республіки. Фестиваль давно став улюбленим для багатьох городян міста, адже за своєю красою і яскравістю він не поступається найсучаснішим шоу, а ідея, закладена в основі його проведення – зберегти самобутню культуру кожного народу – несе в собі могутній заряд доброти й любові. 2005 року фестиваль отримав відзнаку й диплом Міністерства культури і туризму України в номінації «Культурно-мистецький проект». Вхід на всі заходи свята – безплатний, оскільки головною метою акції є пропагування ідеї миру і дружби, взаємоповаги й порозуміння, толерантного ставлення до представників іншої раси, національності, культури і віросповідання. Щороку учасниками свята стають до 500 чоловік, глядачами – близько 3000 чоловік.

У програмі акції 20 вересня – виставка народної творчості й відкриття фестивалю, 21 вересня – турнір з міні-футболу серед команд національно-культурних товариств, екскурсії до центрів національних громад міста, 22 вересня – ярмарок національної кухні, етномузика, пісні, школа народних танців, парад національностей і яскравий гала-концерт.

Почесними гостями свята стануть Республіканський дитячий ансамбль пісні і танцю «Башлам» м.. Х. Алієва з Чеченської Республіки, Президент МГО «Інтернаціональний Союз» Данил Гончаров, члени правління організації, представники Посольств і Консульств іноземних держав в Україні.
Детальніше про фестиваль – на його офіційному сайті festival-druzba.com.ua
Сайт МГО ««Інтернаціональний Союз» – interunion.org.ua
Радо запрошуємо представників ЗМІ відвідати свято малих народів України!
Контактний телефон – 093 982 10 04.

Рада національних товариств
Миколаївської області

This entry was posted in Анонси. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий