«П’ятниця, 13 » та « Формула успіху адвокасі » грантерів « Фонду розвитку м.Миколаєва »

Всупереч всіма прикметам, п’ятниця тринадцяте завжди асоціюється з невдачами , у приміщенні бібліотеки ім. Кропивницького відбувся підсумковий круглий стіл «Формула успіху адвокасі ». Захід проходив у рамках проекту ММГО «Фонду розвитку м. Миколаєва » « Мікрогранти для адвокаційних ініціатив у громадах півдня України » за фінансової підтримки Міжнародного фонду « Відродження».


Представники громадських об’єднань з м.Миколаєва , Миколаївської області та м.Севастополя не тільки презентували результати своїх проектів , а й поділилися успіхами.

Доброкрінічанская громадська організація « Криничка » ( Баштанський район) в рамках проекту не тільки добилася рішення від сільських та районних влад про відкриття додаткової групи в дитячому садку , але і об’єднала ресурси сільської ради , місцевого бізнесу та мешканців для проведення капітального ремонту другого поверху дитячого саду. Залучені кошти перевищили суму гранту в 5 разів.

Снігурівська районна організація Всеукраїнського фізкультурно -спортивного товариства « Колос» АПК України свій проект присвятила пошуку власника стадіону в м. Снігурівка . Бюджетне фінансування на даний об’єкт ні від м.Снігурівка , ні від Снігурівського району на даний об’єкт навіть не планувалося . Стадіон фізично існує , і там , навіть ведеться робота , відбуваються заходи , проводяться суботники силами небайдужих громадян , але документів на стадіон не існує. Точніше не існувало. В рамках проекту був виготовлений технічний паспорт стадіону. Тепер слово за судовим рішенням про визнання власником стадіону Снігіреского районної ради.

Орган самоорганізації населення « Перлина гаю» м. Вознесенська своєю метою поставив узаконити розширення кладовища , тому що поховання на ньому в рамках території вже відбувалися з порушенням санітарних і морально – етичних норм. У ході виготовлення технічної документації з’ясувалося , що кладовище знаходиться на землях Бузького сільської ради , а значить , крім вже прийнятих рішень Вознесенської міської ради про виготовлення техдокументації і взятті території на обслуговування комунальним підприємством , громадським працівникам ще належить курирувати питання і про передачі землі від сільської ради місту .

Серед грантерів конкурсу також були і 2 ОСББ : « Люмер » м. Миколаїв і «Лад» , м. Севастополь. І , якщо миколаївцям в рамках , відведеним конкурсом вдалося досягти своєї мети – стати першопрохідцем у питанні оформлення прибудинкової території в оренду строком на 15 років , то їх севастопольських колег ще тільки чекає судове рішення з передачі житлового будинку на баланс ОСББ.

Успішно пройшов проект і у Севастопольського БФ «Здорові діти – майбутнє нації». Даний БФ не тільки розробив навчальний курс з правил дорожнього руху для школярів , апробував в середній школі № 22 а й зміг внести його в рекомендований список предметів для загальноосвітніх шкіл Ленінського району м. Севастополя.

Успішним можна вважати і проект адвокації ініціативної групи « Карантинна слобода» , м. Севастополь. І хоча в рамках проекту ІГ не вдалося скасувати рішення про будівництво готельного комплексу на руїнах давньогрецького полісу Херсонес ( при будівництві котловану на цій території були виявлені унікальні історичні знахідки ) , то затяжної судової процес , який триває досі , і величезну увагу громадськості до даного питання змогли призупинити будівництво.

Підводячи підсумки круглого столу , директор НГОО «Фонд розвитку м. Миколаєва» М. Золотухін відзначив : що більша частина компаній адвокасі за проектом « мікрогрантів для адвокаційних ініціатив в громадах півдня України » успішно реалізовані в найкоротші терміни ( близько півроку ) , по іншим же проектам очікуються зрушення вже найближчим часом. У зв’язку з цим М. Золотухін запропонував присутнім приєднатися до Меморандуму про взаємовигідну співпрацю в рамках роботи «Центру самоорганізації півдня України » на 2014-2016 рр.

Прес-служба ФРММ

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий