У Миколаєві відкрилася виставка художніх робіт «Чудо-дерево»

На базі дитячо-художньої школи міста Миколаєва відкрилася унікальна виставка художніх робіт, підготовлених у творчій столярній майстерні, яка була створена за підтримки компанії РУСАЛ .


- Для нашої компанії проекти, спрямовані на розвиток науково-технічної творчості, виховання естетичного смаку і формування дбайливого ставлення до природи, є пріоритетними проектами, – коментує керівник програм і проектів Центру соціальних програм Тетяна Коломієць. – Тому «Творча майстерня для учнів ДХШ та активної молоді» поза конкуренцією стала переможцем грантової програми «Територія РУСАЛу».
На виставці були представлені дерев’яні вироби з малюнками, виготовлені першими учнями творчої майстерні. Все літо група активістів, які бажають освоїти столярне мистецтво, відвідувала майстер-класи, щоб створити свій унікальний продукт декоративно-прикладного мистецтва. Всі роботи були розміщені на казковому дереві, за що виставка і отримала назву «Чудо-дерево».


- Яскраве «чудо-дерево» розквітло в дитячій художній школі міста Миколаєва завдяки нашій перемозі в грантовому конкурсі «Територія РУСАЛу», – говорить керівник проекту Олена Маркітан. – Створенню виставки учні та викладачі школи присвятили всі літні канікули. І тепер з гордістю презентували свій перший маленький шедевр.
Виставка «Чудо-дерево» – це результат першого досвіду роботи учнів та викладачів школи з сучасними столярними інструментами, які були закуплені в шкільну майстерню в рамках проекту. Партнером в реалізації проекту виступило міське управління культури – за його підтримки школі виділили додаткову ставку для викладача, який з цього навчального року буде навчати учнів художньої обробки дерева та дизайну.

- В Україні немає подібних столярних майстерень на базі дитячих художніх шкіл, – коментує директор дитячої художньої школи м. Миколаєва Євгенія Кручинина. – Ми почали першими. Нами розроблена експериментальна програма, яку ми успішно впроваджуємо, і готові ділитися досвідом з іншими школами естетичного виховання.
Адміністрування проекту здійснює Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні».

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий