Городяни Миколаєва пожертвували більше 15000 тис. грн. в рамках акції «Осінній тиждень добра – 2013»

6 листопада в малому залі міськвиконкому відбулася прес-конференція, присвячена підсумкам загальноміської благодійної акції «Осінній тиждень добра – 2013».
У Миколаєві акція проводилася вшосте під егідою «Благодійного сезону». Її місія – формування культури благодійності, розвиток соціального партнерства, об’єднання добровольчих ініціатив громадян з можливостями влади та бізнесу для розвитку соціальної сфери.


Цього року «Осінній тиждень добра» проходив з 14 по 20 жовтня. До участі долучилися понад 200 волонтерів, 25 громадських та молодіжних організацій, благодійних фондів, творчих колективів, освітніх установ та бізнесструктур.
Метою акції стало надання допомоги онкогематологічному відділенню Миколаївської дитячої обласної лікарні.

- У результаті проведення акції, завдяки активності волонтерів і чуйності людей, вдалося зібрати 15 007,15 гривень, на які було придбано: апарат для санації верхніх дихальних шляхів, дихальний мішок, стерилізаційна шафа, тонометр і пульсоксиметр для онкогематологічного відділення Миколаївської дитячої обласної лікарні, – розповіла на підсумковій прес-конференції директор Центру соціальних програм компанії РУСАЛ Альона Ожема. – Традиційно серед волонтерів був проведений конкурс на «Кращу скарбничку». Його переможцем стала член МММГО «Фундація регіональних ініціатив» Марина Ляднева. Марина організувала і провела в соціальній мережі благодійний аукціон побачень. Завдяки реалізації цієї ідеї їй вдалося зібрати 3 975 гривень. Це абсолютний рекорд за 6-ть років проведення акції.

МГЗ ОК РУСАЛ – партнер «Осіннього тижня добра – 2013» – за ініціативність і креативний підхід до вирішення завдання вручив Марині Лядневій заслужений приз – планшет.

- Кожен з нас може потрапити у важку ситуацію. На жаль, не кожен з неї може вийти самостійно, – сказав генеральний директор МГЗ Дмитро Мирний. – Благодійна допомога, соціальне партнерство, всі ті добровольчі ініціативи громадян, спрямовані на допомогу дітям, як у нашому «Осінньому тижні добра», – це важливо. Я вважаю, це обов’язково зарахується всім, хто в цьому брав участь. Ми зі свого боку завжди готові надати посильну підтримку і допомогу в організації цієї діяльності.

- МГЗ, крім того, що зміцнює економіку країни, підтримує систему оподаткування нашого Миколаївського регіону, дає велику кількість стабільних, добре оплачуваних робочих місць, займається соціальними ініціативами, – підкреслив в.о. Миколаївського міського голови Юрій Гранатуров. – Тиждень добра, організована Центром соціальних програм компанії РУСАЛ, – це хороший захід, в якому бере участь багато молодих людей, які допомагають тим, кому допомога потрібна як нікому з нині живуть на цій Землі, – маленьким важко хворим дітям.

Відзнаку «За кращий колективний внесок» вручили директору Навчально-наукового інституту психології і соціального забезпечення МНУ ім. В.О. Сухомлинського Вадиму Анатолійовичу Скороходову. Його навчальний заклад привернуло найбільшу кількість волонтерів, які спільними зусиллями зібрали 5 125,85 грн.
Всі волонтери та партнери акції отримали листи подяки .

Координацію «Осіннього тижня добра» здійснює оргкомітет, до якого увійшли представники громадських та молодіжних організацій, благодійних фондів, студентського самоврядування: фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу», МММГО «Фундація регіональних ініціатив», РНО «Русичъ», Центр соціальної активності партнерства ЦБ ім. Кропивницького, БО «Ми – поруч», БО «Індиго», МЖО «Кешер», МО «Твори добро», МОО «СМС», ДГ «Казка», ВПУ № 21, Університет «Україна», Національний аграрний університет», МНУ ім. В.О. Сухомлинського, ЧДУ ім. П. Могили, Навчально-наукового інституту психології і соціального забезпечення МНУ ім. В.О. Сухомлинського та ін.

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий