У Корабельному районі Миколаєва стартував четвертий дитячо-юнацький турнір «Шахові надії»

У Центрі соціальних програм компанії РУСАЛ стартував четвертий дитячо-юнацький турнір «Шахові надії». Змагання проводяться серед учасників шахового клубу, який безкоштовно функціонує на базі Центру соціальних програм. Вже чотири роки діти Корабельного району Миколаєва відвідують секцію з шахів під керівництвом програміста ТОВ «РУСАЛ Автоматизація» Олександра Колесніченка. Сам шанувальник цієї настільної гри, в минулому – викладач з шахів ДЮСШ № 4, дійсний член Миколаївського шахового клубу, він охоче у вільний від роботи час ділитися з дітьми своїми знаннями. За його ініціативою проводиться і турнір « Шахові надії».


Турнір проводиться в двох групах – групі «А» і групі «В». Діти, які виконали 4-й розряд, грають у групі «А», а початківці шахісти грають у групі «Б» прагнуть до того, щоб виконати початковий шаховий розряд – 4-й, – коментує керівник клубу і головний суддя турніру Олександр Колесніченко, який вже чотири роки є волонтером програми з розвитку корпоративного волонтерства «Швидка допомога РУСАЛу».

Що б підготуватися до турніру і гідно виступити на змаганнях, діти раз на тиждень, по суботах, відвідують шаховий клуб. Сьогодні в секції займаються 40-50 дітей, які хочуть освоїти цю складну інтелектуальну гру.

- Цього року наш шаховий клуб отримав статус члена обласної федерації шахів. Це для нас дуже почесно. З кожним роком кількість дітей у нашій шахової студії все збільшується і збільшується. Це говорить про затребуваність і необхідності такого клубу в районі, – коментує директор НМБФ «Центр соціальних програм » Олена Ожема.
Четвертий дитячо-юнацький турнір «Шахові надії» триватиме близько 4- х місяців. Після закінчення турніру Федерація шахів Миколаївської області на підставі Єдиної спортивної класифікації України вручить кожному учаснику кваліфікаційні квитки у відповідності з розрядом.

Всіх учасників чекає урочисте нагородження грамотами та призами від компанії РУСАЛ.
Діяльність шахової секції реалізується в рамках корпоративної програми «Швидка допомога РУСАЛу», адміністрування якої здійснює Центр соціальних програм.

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий