БЕЗКОШТОВНИЙ ІНТЕРНЕТ – ВІДТЕПЕР У МИКОЛАЇВСЬКІЙ ОБЛАСНІЙ БІБЛІОТЕЦІ ДЛЯ ЮНАЦТВА

29 листопада 2013 року в Миколаївській обласній бібліотеці для юнацтва відбудеться урочиста церемонія з нагоди відкриття пункту публічного доступу до інтернету та початку надання нових послуг. Відтепер ще одна бібліотека в м. Миколаїв надаватиме можливість мешканцям безкоштовно пройти курси комп’ютерної грамотності, надсилати і отримувати електронну пошту, слухати музику, дивитися фільми, обмінюватися фотографіями, спілкуватися у програмі «Скайп», скористатися веб-ресурсами для пошуку роботи чи потрібних послуг, покупки товарів, організації поїздок, доступу до інформації органів влади і соціальних служб тощо. У ході урочистостей буде продемонстровано на практиці, як здійснювати пошук інформації в мережі, знайти оголошення про вакансії, навчитися грамотно складати резюме, подавати свою кандидатуру та проходити співбесіду, замовити через інтернет квитки на автобус чи потяг, здійснити оплату товарів та послуг онлайн, отримати правові та психологічні консультації.

Під час заходу відбудуться виступи голови Миколаївської ОДА Іванцової Н.Б., радника голови Миколаївської обласної ради, депутата обласної ради Симоненко О.І., начальника управління культури, національностей та релігій Миколаївської ОДА Гладун С.М., директора департаменту освіти, науки та молоді Миколаївської ОДА Мельніченка В.В., начальника управління освіти Миколаївської міської ради Деркач А.І., в. о. директора Миколаївського обласного центру зайнятості Димчишиної О.В., регіонального представника програми «Бібліоміст» Руденко-Кардаш Л.Ю.

Церемонія відкриття відбудеться о 12:00 в Миколаївській обласній бібліотеці для юнацтва за адресою: м. Миколаїв, вул. Велика Морська, 92.Бібліотека отримала комплект комп’ютерного обладнання і підключилася до всесвітньої мережі в результаті перемоги у конкурсі програми «Бібліоміст». Вона приєдналася до понад тисячі сучасних бібліотек, які вже надають послуги і реалізовують проекти розвитку місцевих громад на основі інформаційних технологій.
Історії про те, як модернізовані бібліотеки змінюють життя окремих людей та цілих громад, можна знайти на веб-сайті програми «Бібліоміст» за посиланням: http://bit.ly/PKGQa9

«Бібліоміст» – це партнерська робота Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства культури України та Української бібліотечної асоціації, на підтримку якої Фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 мільйонів доларів США. Партнер програми – корпорація Microsoft – безкоштовно передає публічним бібліотекам України програмне забезпечення на суму близько 9 мільйонів доларів США. «Бібліоміст» – програма, покликана поліпшити доступ населення України до інформації та навчити користуватися новітніми технологіями, перетворивши бібліотеки на сучасні громадські центри. До кінця 2013 р. понад 1900 публічних бібліотек України буде обладнано комп’ютерами з доступом до інтернету. До комплектів техніки також входять сканери, принтери, веб-камери та навушники. Фахівці бібліотек, які долучаться до програми, проходять навчання у галузі новітніх технологій та сучасних інформаційних послуг на базі 25 тренінгових центрів, що функціонують у кожній області та АР Крим, і передають навички населенню.

Контактна особа від бібліотеки: Ткаченко Наталія Вікторівна, тел. (093)-204-53-48

Контактна особа від програми «Бібліоміст»: Євгенія Амеліна, медіа-менеджер Програми «Бібліоміст»
e-mail: yamelina@irex.ua,
тел.: +38 (044) 586 27 80 (81, 82),
факс: +38 (044) 586 27 82,
моб. телефон: (067) 449 31 74
www.bibliomist.org

This entry was posted in Анонси. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий