Перший грантовий конкурс “Інтелектуальний капітал України”

Умови проведення першого конкурсу проектів на отримання грантової підтримки
Фонду Майбутнього України в 2013 році

ВСТУП
Дані Умови визначають організаційно-фінансові засади надання у 2013 році Фондом Майбутнього України (далі – Фонд) грантової допомоги для Конкурсу проектів на отримання грантової (безоплатної фінансової) підтримки організацій та фізичних осіб (у тому числі тих, які представляють колективи дослідників) – одержувачів грантової допомоги (далі за текстом – Грантоотримувачі). Усі Грантоотримувачі (заявники) повинні бути резидентами України.

МЕТОЮ проведення Фондом Конкурсу у 2013 році є підтримка проектів, орієнтованих на підвищення і створення інтелектуального капіталу України, приєднання України до світових інтелектуальних процесів.
Базовим вектором Конкурсу є спрямованість тематик на дослідження та проектування майбутнього України та світу.

Принципи проведення Конкурсу:
• підтримка довготривалих проектів та таких, які прогнозовано демонструватимуть стабільний розвиток;
• підтримка унікальних проектів світового рівня;
• підтримка проектів, які створюють нові ідеї та унікальні події, або адаптують міжнародний досвід, теорії та методики, мають технології для застосування на території України;
• підтримка проектів, що забезпечують зв’язок поколінь – осмисленого використання знань і досвіду попередніх поколінь для створення майбутнього;
• підтримка партнерських проектів, котрі розвивають інтелектуальне партнерство як в межах України, так і на міжнародному рівні.

1. СТРУКТУРА КОНКУРСУ
Для організації процесу надання Фондом грантової допомоги при проведенні Конкурсу проектів у 2013 році, створюється спеціальна організаційна, комунікаційна і смислова (оформлювана в документах) інфраструктура, відповідне положення про порядок організації конкурсів проектів на отримання грантової підтримки від Фонду майбутнього України (далі – Фонд), а саме:
1. Збори Наглядової Ради Фонду .
2. Регламент роботи та Засідання Конкурсної Комісії.
3. Схема діяльності Секретаріату Конкурсу, штатний розклад якого затверджується Директором Фонду.
4. Публічні захисти поданих конкурсних заявок, нагородження переможців, прес-конференції Конкурсної Комісії, запрошених експертів і міжнародних партнерів/гостей Фонду, лекції, презентації, доповіді та публічні обговорення експертних звітів, а також інші заходи та події, організовані Фондом та Міжнародним інститутом досліджень майбутнього (далі – Інститут) .

2. КЛЮЧОВІ ПРОЦЕДУРИ ТА СПОСОБИ У РАМКАХ КОНКУРСУ ПРОЕКТІВ 2013 РОКУ
2.1. Оголошення Конкурсу – 4 жовтня 2013 р.
2.2. Публікація Програмної Доповіді Конкурсної Комісії – 4 жовтня 2013 р.
2.3. Публікація Умов проведення конкурсу проектів на отримання грантової підтримки Фонду – 4 жовтня 2013 р.
2.4. Надання консультації для заявників, прийом та реєстрація заявок на Конкурс – 04 жовтня 2013 р. – 3 лютого 2014 р.
2.5. Відбір і публікація списку проектів допущених на Конкурс – 4 лютого – 21 лютого 2014 р.
2.6. Організація засідання Наглядової ради і Конкурсної Комісії – 20 – 21 лютого 2014 р.
2.7. Організація прес-конференції з приводу публікації списку проектів допущених на Конкурс (спільно з Членами Конкурсної Комісії) – 21 лютого 2014р.
2.8. Подача допущених на Конкурс Заявок в повному форматі – 21 лютого – 8 квітня 2014 р.
2.9. Експертиза допущених на Конкурс проектів – 09 квітня -23 травня 2014 р.
2.10. Проведення публічного захисту проектів, відібраних після експертного аналізу – 24 травня 2014 р.
2.11. Опублікування результатів конкурсу та урочисте нагородження переможців щорічного конкурсу – 25 травня 2014 року.
2.12. Встановлення контрактних відносин з авторами заявок-переможців – кінець червня 2014 р.
2.13. Початок реалізації проектів – 1 липня 2014
2.14. Публікація Підсумкового Звіту Конкурсної Комісії 2013 року – червень 2014 р.
2.15. Обговорення та затвердження Підсумкового Звіту Конкурсної Комісії 2013 разом з рекомендаціями для проведення наступного Конкурсу проектів на отримання грантової підтримки в 2014 році – липень 2014 р.
2.16. Моніторинг та публікація звітів про стан реалізації проектів – буде проводитися щоквартально, починаючи з 01 липня 2014 року.

3. ОСНОВНІ ВИМОГИ ДО ЗАЯВОК НА КОНКУРС ПРОЕКТІВ 2013 РОКУ
До всіх заявок, які подаються на Конкурс проектів, повинні застосовуватися наступні основні вимоги:
1. заявки подаються в електронному вигляді (згідно з запропонованими шаблонами, файлами форматами в .Doc, .Xls, .Pdf ), на електронну адресу Секретаріату Конкурсу (при архівації : zip, rar) або безпосередньо на веб-сторінці Конкурсу.
2. заявки подаються окремими файловими пакетами трьома мовами – українською, російською та англійською.
3. заявки повинні мати наступну структуру:
a. Аплікаційна Анкета Заявника, відповідно до форми розробленої Секретаріатом Конкурсу (скорочена форма)
b. Резюме проекту (не більше 1500 знаків) містить: постановку проблеми, спосіб її вирішення, короткий опис проекту, очікувані результати, попередній досвід заявника і партнерів, ключові суми бюджету проекту
c. Графік реалізації проекту
d. Бюджет проекту

Інформація про Заявки, подані для участі у Конкурсі на отримання грантової підтримки в 2013 році (далі – Конкурс) та їх статусах, публікується Секретаріатом Конкурсу на офіційному Інтернет-порталі Конкурсу .
Опис Проекту в повному форматі подається тільки після публікації на сайті Конкурсу списку проектів з відповідним статусом – «Допущений до участі в Конкурсі».
Опис проекту Заявника (повна форма, не більше 100 000 знаків) складається у вільній формі, але за наявності, таких обов’язкових розділів: постановка проблеми, спосіб її вирішення, задум і сенс проекту, опис проекту та механізмів його реалізації, очікувані результати і можливість подальшого сталого розвитку проекту, попередній досвід заявника і партнерів, критерії та індикатори оцінки реалізації і успішності проекту по етапах, резюме ключових експертів або менеджерів команди проекту. Бюджет заявки повинен містити інформацію про розподіл коштів між виконавцями проекту.
Подаючи Опис Проекту в повному форматі Заявники можуть надавати уточнені й деталізовані графіки реалізації та бюджетів проектів.

Детальніше

This entry was posted in Поточні конкурси. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий