У розвитку регіону – помітний внесок МГЗ

Сьогодні на МГЗ пройшов перший етап конференції на тему «Ключові елементи забезпечення сталого розвитку міст»
Її організатор – міська громадська рада з екологічної безпеки та благоустрою при Миколаївському міському голові – у партнерстві з громадськими організаціями Миколаєва та міськрадою заснували її як щорічну подію, яка повинна впливати на формування позитивного іміджу Миколаєва.


- МГЗ як місце проведення конференції обраний не випадково, так як є одним з ключових підприємств в Україні, на якому серйозно і професійно ставляться до розвитку підходів соціальної відповідальності, в тому числі через впровадження відповідних стандартів, – сказала, відкриваючи конференцію, голова громадської ради Людмила Руденко-Кардаш. – У заводу цікавий багаторічний досвід співпраці з місцевим співтовариством.

Учасники конференції – а це консультанти національного та міжнародного рівнів, представники органів місцевого самоврядування та громадських організацій Одеси, Кіровограда та Миколаєва, ЗМІ, члени громадської ради – ознайомилися з підприємством. Живий інтерес викликали у них фільм про підприємство та презентації «МГЗ – системний підхід до корпоративної соціальної відповідальності» і «Центр соціальних програм – проект компанії РУСАЛ».

Підприємство розуміє під корпоративною соціальною відповідальністю формування стійкого соціального середовища в регіоні, створення системи екологічної безпеки, що знижує ризики виробничої діяльності, ефективне соціальне інвестування, розвиток місцевих громад і постійний діалог на етапі розробки і реалізації соціальних програм, стійке відтворення і розвиток людського капіталу, підвищення якості продукції.

- Для нас соціальна відповідальність бізнесу – це, в першу чергу, безпечні робочі місця, достойна заробітна плата, збережене для нащадків довкілля та дотримання всіх законів того суспільства, в якому ми живемо, – зазначив генеральний директор МГЗ Дмитро Мирний. – Також вважаю важливим підтримку спільних програм соцпартнерства, які вносять вагомий внесок у стійкий розвиток міста і регіону.

- Незважаючи на кризові періоди або будь-які внутрішні проблеми, МГЗ постійно веде соціальну діяльність в регіоні присутності. Ми тут працюємо і живемо, тому займаємося соціальним інвестуванням, – зазначила директор ЦСП РУСАЛу Алена Ожема. – Починаючи з 2005 року, підприємство укладає програми соцпартнерства з областю, містом, Жовтневим районом та прилеглими селами. Обсяг коштів, інвестованих у реалізацію благодійних програм, за 2005-2013 роки склав близько 30 млн. грн. Ключова відмінність нашої стратегії – повна прозорість, адресність, постійний розвиток, максимальна залученість всіх зацікавлених груп, орієнтованість на довгостроковий результат.

Учасники конференції провели дискусію на тему «Стандарти соціально відповідального бізнесу».

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий