Миколаїв – місто вражень або конференція з теми сталого розвитку в TEAm форматі

«Коли я консультую та проводжу тренінги для своїх клієнтів, то наводжу приклади інших країн та просунутих компаній, які застосовують принципи економіки вражень. І тут я опиняюсь в місті Миколаєві й стаю учасницею яскравого та неочікуваного досвіду саме економіки вражень…»
Олена Юзькова, Генеральний директор компанії
«Епоха інтернаціональної освіти», м. Київ


Тринадцятого грудня 2013 р. відбулась перша щорічна міжнародна конференція на тему сталого розвитку міст в надзвичайно насиченому та інтенсивному форматі TEAm простір або ТехноЕкоАрт в Миколаєві http://teamspace.com.ua. Мета конференції – сприяння об’єднанню зусиль органів місцевого самоврядування та громади міста Миколаєва задля вирішення проблем сталого розвитку міста, актуалізація ролі міст в сталому розвитку територій, а також формування привабливого іміджу міста Миколаєва на національному та міжнародному рівнях. Конференція проходила за підтримки управління з охорони навколишнього природного середовища та благоустрою департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради.
Компонент Техно. До обіду гості міста – експерти Всеукраїнської асоціації консультантів з управління IMC-Ukraine http://www.imc-ukraine.com/, представники Миколаївської та Одеської міських рад, представники Миколаївських громадських організацій відвідали Миколаївський глиноземний завод (МГЗ) компанії РУСАЛ.


Перед учасниками візиту виступив генеральний директор МГЗ компанії РУСАЛ Дмитро Мирний, який розповів про завод та про дотримання ним вимог стандартів ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001. Олена Ожема, директор Центру соціальних програм компанії навела приклади проектів соціального партнерства компанії. Після чого учасники візиту мали нагоду задати запитання та дійшли висновку, що МГЗ компанії РУСАЛ може бути прикладом для інших компаній у підходах до корпоративної соціальної відповідальності.

Компонент Еко. Загальна післяобідня частина конференції відбулась в Миколаївській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Гмирьова. Учасників конференції привітали Володимир Корчагов, начальник управління з охорони навколишнього природного середовища та благоустрою Департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради, Володимир Загороднюк, радник Ю.І. Гранатурова, в.о. Миколаївського міського голови, Надія Богза, доректор Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О. Гмирьова, Ельвіра Файзулліна, президент Всеукраїнської асоціації консультантів з управління IMC-Ukraine. Модератор конференції, Людмила Руденко-Кардаш, директор Фонду ЛАСКА допомогла експертам встигнути зробити насичені та цікаві доповіді, в яких кияни давали поради з підвищення ефективності розвитку міста, базуючись на своєму досвіді розвитку соціально відповідальних організацій та підприємств.

Серед доповідей були такі:
- Розвиток території як суб’єкта самостійного економічного розвитку (Володимир Малічевський, незалежний консультант з управління)
- Оптимізація та автоматизація внутрішніх процесів місцевого самоврядування як шлях до сталого розвитку (Тарас Танигін, президент групи компаній «Бізнес-Сервіс»)
- Чого ми чекаємо від системи менеджменту якості в органах місцевого самоврядування (Євгеній Годнєв, управляючий партнер компанії «Хєлікс»)
- Корпоративна школа економіки для інженерно-технічних працівників: можливості для підприємств та регіону (Вероніка Верба, доктор
- економічних наук, директор Інституту управлінського консультування Київського національного економічного університету)
Міжнародним компонентом конференції на цей раз було скайп-спілкування з Іриною Кліксбулл, екоурбаністом муніципалітету Копенгагену, яка поділилась досвідом міста з розробки стратегії сталого розвитку, в якій поставлено за мету зробити Копенгаген містом без СО2. Ігор Абрам’юк, експерт із розвитку мережі РЕГІОНЕТ Програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» http://surdp.eu/regionet/ розповів по скайпу про мережу, яка надасть змогу залучити найкращих національних експертів для розвитку своїх територій.

Еко-компонент TEAm формату конференції підтримувався тим, що навіть роздаткові матеріали конференції були максимально екологічними – картон та сірий папір, мінімум кольорової фарби на всієї TEAm продукції.


Компонент Арт. На завершення учасники конференції стали глядачами вже четвертої версії сюжету «Йшов трамвай» документальної вистави із серії «Новий Миколаїв», яка знов занурила всіх в міські проблеми. Та абсолютним вибухом позитиву стала фінальна подія конференції – виступ дитячого фольклорного колективу «Барвінок» Палацу творчості учнів. Емоції, які визвали діти та підлітки у учасників конференції, складно навіть передати словами. Захват, радість, здивування, сльози від бездоганної української мови та колоритного співу…

Поєднання всіх елементів TEAm конференції зробило її дійсно подією незабутніх вражень. Може, це і справді з часом може стати унікальною конкурентною перевагою нашого міста. Миколаїв – місто вражень?..

Інформацію підготувала: Людмила Руденко-Кардаш, виконавчий директор Миколаївського міського фонду ЛАСКА, голова громадської ради з екологічної безпеки та благоустрою при Миколаївському міському голові 093-104-5374 lucy_laska@ukr.net

This entry was posted in Новини, Події and tagged , , . Bookmark the permalink.

Оставить комментарий