«Новорічні забави» ощасливили більше 500 дітей

Завершилася остання станція загальноміського благодійного Новорічного марафону «Віримо в чудо, творимо чудо!», який ініціювала компанія РУСАЛ. На фінал організатори марафону поставили нелегке завдання перед командами-учасницями – організувати і провести для маленьких миколаївців спортивні майстер -класи, змагання та спартакіади, а також зібрати під час акції «Ялинка бажань» якомога більше солодких подарунків для лежачих діток -інвалідів.


Незважаючи на обмеженість у часі, команди від проммайданчика МГЗ, а також від ЦСССДМ, МНАУ та МНУ ім. В.О. Сухомлинського взялися активно виконувати завдання останньої станції «Новорічні забави».

Так, команда «Твори добро», яку представляють активісти аграрного університету, організувала на базі свого ВНЗ дружні змагання між студентами «аграрки» і старшокласниками Казанківської школою №2. Команди продемонстрували свої сили в таких видах спорту як волейбол, баскетбол, футбол, настільний теніс. Незважаючи на дружність зустрічі, дух суперництва, бажання перемогти наростало з кожною хвилиною. За підсумками змагань журі вирішило розділити пальму першості порівну між двома дійсно гідними суперниками.

Відзначилася своєю оригінальністю і команда «Палкі серця» міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Вона спільно з учнями школи №1 ім. Олега Ольжича провела у формі флешмобу «веселу зарядку» для вихованців дитячого садка №111. Майбутні першокласники під веселу музику дуже старанно повторювали нескладні рухи. Наприкінці заходу Святий Миколай привітав діток зі святом і подарував кожному учаснику маленький подарунок.

Команди проммайданчика МГЗ «Молодіжна рада», «Дівчата» та «Alармія добра», об’єднавшись, організували вже традиційну зимову олімпіаду для учнів шкіл Жовтневого району. Більше 50 школярів з сіл Лимани, Галицинове та Прибузьке взяли участь у спортивних іграх, естафетах, жартівливих змаганнях. Команда-переможець з села Галицинове отримала подарунковий сертифікат на придбання спортінвентарю для своєї школи.

Другим завданням станції була організація та участь у благодійній акції «Ялинка бажань», мета якої надати адресну допомогу у вигляді солодких подарунків сім’ям з дітьми-інвалідами. Акція не залишила байдужими ні працівників проммайданчика, ні студентів Інституту психології та соціального забезпечення МНУ ім. В.О. Сухомлинського. Вони з радістю відгукнулися взяти участь і залучити до благодійністі якомога більше жителів Миколаєва. Захід пройшов на території одного з найбільших супермаркетів міста «ТавріяВ», де був організований збір солодощів. Волонтери пропонували всім небайдужим відгукнутися і надати посильну допомогу дітям з обмеженими можливостями. У результаті, завдяки чуйності городян, було зібрано 165 солодких наборів, які будуть передані діткам напередодні Різдва.

Команда «Твори добро» в рамках другого завдання виступила з власною ініціативою і організувала акцію по збору подарунків для дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей-сиріт школи- інтернату в селі Привільне Баштанського району та миколаївського будинку малятка «Червоне Сонечко». Активісти зібрали і передали дітям 240 різних подарунків – олівці, розмальовки, пазли, ігри, м’ячі, диски і т.д.
Таким чином, завдяки активності та ініціативності учасників марафону, а також доброті наших співгромадян ще 395 дітей з важкими долями зустрінуть Новий рік і Різдво щасливими.

Але на цьому добрі справи учасників акції не закінчуються – після підведення підсумків марафону та визначення переможців кожна команда отримає грошовий сертифікат, який направить на благодійні цілі.

Адміністрування благодійного Новорічного марафону «Віримо в чудо, творимо чудо!» здійснює Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні».

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий