Інститут Політичної Освіти спільно з Інститутом Роберта Шумана (Угорщина) розпочинає реалізацію нового проекту «Європа на власні очі»

УВАГА! НОВИЙ ПРОЕКТ!

http://ipo.org.ua/anons/2031/index.php?ID=2031&clear_cache=Y

Інститут Політичної Освіти спільно з Інститутом Роберта Шумана (Угорщина) розпочинає реалізацію нового проекту «Європа на власні очі». Проект передбачає здійснення 3-х інформаційних поїздок до країн ЄС з метою ознайомлення з практичними досягненнями у сфері місцевого самоврядування, побудови громадянського суспільства, інноваційного розвитку.

Місією даного проекту є сприяння європейській інтеграції України, посилення впливу громадянського суспільства на відносини між Україною і ЄС, інтеграція громадянського суспільства України до загальноєвропейського простору, усунення бар’єрів для контактів між людьми між Україною і ЄС, підвищення суспільного запиту на європеїзацію України.

Територією проекту передбачається охопити такі країни:

на першому етапі (орієнтовно березень 2014) – Угорщина, Словаччина, Австрія;

на другому етапі (орієнтовно травень 2014) – Польща, Німеччина;

на третьому етапі (орієнтовно жовтень 2014) – Угорщина, Чехія.

Впродовж візиту планується відвідати:

- парламенти країн;

- місцеві органи влади;

- провідні громадські організації;

- правоохоронні органи;

- європейські інституції.

Тривалість однієї поїздки становитиме 5 днів.

Цільовою групою проекту є депутати місцевих рад, лідери та активісти громадських організацій, журналісти, студенти, освітяни, інші соціально активні верстви населення, хто цікавиться європейською інтеграцією.

Відбір учасників буде зроблено на конкурсній основі до 1 березня 2014 року. Перша інформаційна поїздка відбудеться з 17 до 22 березня 2014 р. Попередньо передбачено виїзд автобусом з м.Ужгород за маршрутом: Мішкольц – Будапешт – Відень – Братислава – Дебрецен – Ужгород.

Витрати на участь у проекті буде покрито частково організаторами, частково самим учасниками. Наразі розмір власного внеску учасника уточнюється. Організатори надають учасникам візову підтримку на весь період проекту.

Заявки на участь у проекті подаються до 25 лютого 2014 року в електронній формі:

https://docs.google.com/forms/d/1BmcNLAWB5WXRJv-P7dUQBjF0fLuxCDLD6fFgxSMqF4Q/viewform

This entry was posted in Європейська інтеграція, Актуально, Анонси, Навчання та розвиток. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий