У Корабельному районі Миколаєва стартувала шкільна спартакіада 2012-2013 навчального року

Миколаївська громадська платформа

 
Проведення шкільної спартакіади стало доброю традицією для жителів Корабельного району Миколаєва. Головними організаторами та партнерами змагань є адміністрація Корабельного району, управління освіти Миколаївського міськвиконкому та Компанія РУСАЛ.
У цьому навчальному році спартакіада стартувала в 7-й раз і викликала величезний інтерес і активність серед школярів та педагогів району. Адже це не просто спартакіада, це спортивне змагання за честь школи, яку вони представляють.
- Завдання цієї програми, в першу чергу, – пропаганда здорового способу життя, розвиток у дітей спортивного духу і прагнення до перемоги, – коментує в.о. директора Центру соціальних програм Ганна Долуда. – Наша головна мета – залучити якомога більше дітей та молоді до спорту, активного способу життя.
Головний суддя спартакіади Олександр Мовчан вважає, що завдяки масштабності, наявності фінансових можливостей, поліпшеної матеріально-технічній базі, спартакіада залучила до участь всі школи району. Близько двох тисяч школярів протягом 2012-2013 навчального року візьмуть участь більш ніж в 20-ти різних видах спорту. Закінчиться спартакіада в травні 2013 року.
Цього разу спартакіаду відкрили шаховим турніром, в якому взяли участь 26 учнів з 13 шкіл району. В результаті запеклої боротьби призові місця серед юнаків розподілилися наступним чином: перше місце зайняв Дрига Олександр (школа № 40), друге – Альошин Віталій (Миколаївська гімназія № 3), третє – Саркісян Артур (школа № 43).
У турнірі серед дівчаток перемогла Саркісян Меланія (школа № 43). Друге місце посіла Самойленко Марія (школа № 33) і третє – дісталося Висоцької Яні (школа № 40).
Наступним видом змагань стала «королева» спорту – легка атлетика. Учні змагалися в двох підгрупах: за кількістю учнів школи (група «A») і спортивних досягнень (група «Б»).
У групі «А» підсумок змагань не став несподіваним – третій рік поспіль «золото» у школи № 33, друге і третє місця – дісталися школам № 40 і № 54. У групі «Б» в результаті нелегкої боротьби перше місце у школи № 47, друге – № 49, третє – № 14.
Самим цікавим і захоплюючим видом спорту, на думку багатьох школярів, виявилися змагання з гандболу. Ця гра визначила самих ініціативних, сміливих, рішучих і наполегливих.
Три призових місця серед юнаків групи «А» посіли школи № 33, № 44 та № 1. Призери змагань серед юнаків групи «Б» – економічний ліцей № 1, школи № 47 та № 49. Серед дівчат переконливу перемогу здобула школа № 33. Друге і третє місця розділили учні шкіл № 54 та № 43.
За час проведення шкільної спартакіади в ній взяли участь 360 школярів. Переможці всіх видів змагань нагороджені почесними грамотами та медалями.
Координацію проведення заходів здійснює Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні.
This entry was posted in Події. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий