Довгострокова програма з популяризації робітничих спеціальностей успішно працює в Лиманівській школі

 

«Наші таланти» – виставка дитячих робіт під такою назвою пройшла в Лімановской загальноосвітній школі Жовтневого району. Вона стала підсумковим заходом соціального проекту «Юний технік», який був підтриманий грантової програмою «Території РУСАЛу».
Вчителі та діти Лиманівської школи ініціювали проект, мета якого – розвинути науково-технічна творчість у дітей та підлітків, які проживають у селі.
При реалізації проекту була організована робота двох безкоштовних гуртків «Механічна іграшка» та «Сувенір» для 100 дітей і підлітків. Вони ознайомилися зі світом техніки, моделюванням і конструюванням, придбали технічні та практичні навички роботи з інструментом.
За словами директора школи Олени Олійник, завдяки гранту, в шкільній майстерні з’явилося нове сучасне обладнання: токарні, свердлильні, комбіновані верстати, електро- та ручний інструмент, витратні матеріали.
За час реалізації проекту діти не тільки встигли багато чого навчитися, а й організували конкурси та виставки своїх робіт. Таким самим, вони продемонстрували свої досягнення, а також мотивували інших школярів приєднатися до роботи гуртків. Старшокласники разом з викладачем порадували і здивували всіх, коли до першого вересня зробили для першокласників меблі в кімнату відпочинку.
Як розповів керівник проекту Олександр Васильєв, «Тепер у дітей достатньо фанери, ДСП, фарб, пензлів, а головне, – є необхідна матеріально-технічна база для втілення в життя самих різноманітних фантазій. Ми і далі будемо працювати в цьому напрямку, демонструючи свої результати на виставках районного, обласного і навіть всеукраїнського рівня».
Адміністрування програми «Територія РУСАЛу» здійснює Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні».
This entry was posted in Актуально. Bookmark the permalink.

Оставить комментарий